"Partidele fac doar programe de guvernare. Se bat în detalii. N-au o viziune. N-au un proiect. Arhitectura sistemului este în suferinţă. De aceea, mărturisesc, sufăr de o profundă lipsă de respect pentru producătorii de vorbe. Toţi sunt între ei «excelenţe» şi pentru public «preşedinţi» de ţară, de partid, de judeţ, de organizaţie, de asociaţie, de ceva, orice, într-o lume a puterii în care «preşedinte» şi «matroană» sunt tot una", scrie Patriciu.
Omul de afaceri neagă că va pune bazele unui nou partid. "Mărturisesc că nu mi-am dorit niciodată să mă număr printre ei, deşi am crezut şi uneori mai cred, naiv, că se poate face ceva. De aceea scriu, dar cu siguranţă nu fac un partid nou (chiar sintagma mi se pare ridicolă), dar sper ca el să apară, să fie tânăr şi altfel. Să aibă viziunea pragmatică şi eficientă a unor oameni care ştiu pe ce lume trăiesc", arată el.
Patriciu îi răspunde indirect liderului PNL Crin Antonescu, cel care îl îndemnase pe omul de afaceri să plece din formaţiunea liberală dacă nu îi convin deciziile luate şi alianţa cu PSD. "Între timp, nu mă supără nicio alianţă vremelnică, însă cu o condiţie, ca ea să nu fie un compromis care te compromite sau prin superficialitate îţi jigneşte inteligenţa. Adunătura de proşti e evident mai nocivă decât fiecare luat în parte. Un exemplu este şi turma de la guvernare", conchide Patriciu.
Crin Antonescu i-a dat de mai multe ori replica lui Dinu Patriciu, care în ultima vreme are o abordare critică faţă de PNL. Ultima oară, preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut că, în locul lui Dinu Patriciu, ar pleca din partid în condiţiile nemulţumirilor şi criticilor pe care omul de afaceri le aduce liberalilor, precizând însă că nici nu aşteaptă, nici nu-şi doreşte acest gest. În urmă cu câteva săptămâni, Antonescu îi transmitea lui Patriciu că poate ar face mai bine să sprijine înfiinţarea unei alte formaţiuni. Patriciu tocmai scrisese un editorial în care vorbea despre tarele partidelor şi critica PNL pentru alianţa cu PSD, sugerând că o nouă formaţiune trebuie să apară. Antonescu i-a mai imputat lui Patriciu că a devenit apropiat de Cotroceni. "Nu mai e mogul, nu mai e rău, nu mai e petrolist şi este şi simbolul oficial, decretat de la Cotroceni, prin domnul Lăzăroiu, al liberalismului şi stâlpul PNL", a comentat ironic Antonescu. El a sugerat chiar că Patriciu ar fi fost "iertat" de datoriile pe care le-a lăsat la Rompetrol datorită unei atitudini mai binevoitoare faţă de actuala putere. "Ce să vorbim de contradicţiile dlui Băsescu, care la sfârşitul anului trecut deplângea şi găsea cumva - în mod demagogic, evident - ca una dintre cauzele incapacităţii bugetului României de a acoperi nevoile, faptul că nu şi-a plătit Rompetrol datoriile şi că sunt 600 de milioane de euro care nu vin. Ce s-a întâmplat cu datoriile Rompetrol între timp? Le-a reeşalonat dl Băsescu şi Guvernul său şi le-au pus la secret? Da sau nu? Poate e o întrebare!", a spus Antonescu.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.