Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasapoartele in regim de urgenta, eliberate in doua ore

De astazi, brailenii isi vor putea primi pasapoartele in regim de urgenta in cel mult doua ore, iar procedura in regim normal va dura cel mult o saptamina. Aceste termene sint prevazute intr-un Memorandum aprobat de Guvern, care contine propuneri de debirocratizare a institutiilor publice.
Subprefectul judetului, Mircea Fudulaiche, ne-a declarat ca s-a primit deja dispozitia ce cuprinde noile termene de eliberare a pasaportului, si ca ieri a avut loc si o instruire cu personalul Serviciului Public Comunitar de Evidenta si Eliberare a Pasapoartelor Simple Braila, deci nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Pina acum termenul de eliberare a pasapoartelor simple era de 20 de zile lucratoare de la data depunerii cererii, insa la nivelul municipiului Braila acestea se eliberau in termen de 7 zile lucratoare, cu exceptia cazurilor de pierdere, furt, deteriorare sau distrugere, la care termenul era de 14 zile lucratoare. Pasapoartele in regim de urgenta, pentru care se achita o taxa de urgenta in valoare de 100 RON, se eliberau in cel mult 3 zile.
Potrivit aceluiasi document, de la 1 iunie permisele de conducere si certificatele de inmatriculare a masinii trebuie eliberate in maxim doua ore, insa subprefectul Mircea Fudulaiche ne-a precizat ca nu a primit deocamdata nici un document oficial.
"Se intentioneaza reducerea termenului de eliberare a permiselor de conducere si certificatelor de inmatriculare, dar nu am primit nici o dispozitie in acest sens", a spus Fudulaiche.
Incepind cu luna iulie, brailenii care au nevoie de cazier vor constata ca acesta se va elibera imediat si nu vor mai fi nevoiti sa astepte maxim 3 zile pentru certificatele in regim de urgenta si intre 4 si 30 de zile pentru cele in regim normal. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Braila, subinspector Jenel Sogor a precizat ca nu vor fi probleme la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa.
"Din moment ce va fi data ordonanta ne vom conforma, exista posibiltati tehnice. La nivel national toate serviciile au fost dotate cu aparatura, la Bucuresti se fac si verificari on line, deci certificatele de cazier se pot elibera imediat. Pina acum dura mai mult pentru eliberarea cazierului fiscal in cazul persoanelor care erau din alta localitate deoarece evidenta cazierului se tine la locul de nastere, dar in regim de urgenta se putea elibera in 3 zile. Oricum nu vor fi probleme", a spus subinspector Jenel Sogor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii