Mergi la conţinutul principal

Partid nou pe eşichierul politic brăilean. Partidul Dreptăţii Sociale a obţinut fostul sediu al PNDC din Centru

Un nou partid şi-a făcut, recent, apariţia pe scena politică din Brăila, printr-o banală solicitare de sediu. Este vorba despre Partidul Dreptăţii Sociale, condus în prezent la Brăila de Emilia Bârsan, însă înfiinţat la nivel naţional din 2012, de către Ion Sasu, Nicolae Vărbaciu, Gheorghe Fition, Gheorghe Mirica şi Dorin Mihalache. În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, membrii miniparlamentului local au aprobat închirierea către PDS a unui spaţiu din clădirea de pe strada Ana Aslan, nr. 42, colţ cu strada Mihai Eminescu, până la 31 decembrie 2016. Este vorba despre fostul sediu al Partidului Naţional Democrat Creştin (PNDC) care zace nefolosit de foarte mult timp. Subiectul a stârnit interesul consilierilor, în cadrul şedinţei, Dan Păun (ALDE) cerând lămuriri suplimentare în privinţa persoanelor din spatele PDS. "Vreau să ştiu şi eu cine e partidul ăsta? Întreb pentru că nu am participat la discuţia cu liderii de grup. Eu nu înţeleg importanţa deosebită a acestui partid... Adică nu am nimic împotrivă, sunt pentru pluralism politic, dar dacă începem să dăm spaţii pentru orice partiduleţ care are doi membri s-ar putea să rămânem fără spaţii pentru alte destinaţii", a afirmat Păun. Primarul Aurel Simionescu nu a dorit să facă prea multe comentarii în privinţa acestui subiect, punctând doar că "este spaţiul de pe Ana Aslan, colţ cu strada Republicii. Avem la dosar, la documentare, toată povestea respectivă". În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 22 voturi "pentru" şi două abţineri din partea consilierului ALDE Dan Păun şi a liberalei Simona Drăghincescu.
Trebuie specificat că, potrivit raportului proiectului de hotărâre, filiala locală a acestui partid a luat naştere în luna decembrie 2014 şi este condusă de Emilia Bârsan. Despre PDS nu se cunosc foarte multe detalii nici la nivel naţional. Poate cel mai cunoscut episod este cel legat de colaborarea cu fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) - Teodor Meleşcanu. Mai exact, PDS a strâns semnături pentru ca Meleşcanu să se poată înscrie în cursa pentru preşedinţia României în 2014. Acest "mariaj politic" s-a rupt însă, cu doar câteva luni înainte de alegerile din decembrie 2014, după cum afirma în presa centrală chiar Traian Rece, preşedintele interimar al partidului la acea vreme.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro