Mergi la conţinutul principal

Participare record la prima editie a concursului "Congruente"

Simbata, la Scoala "Fanus Neagu" s-a desfasurat prima editie a concursului de matematica adresat elevilor de gimnaziu, "Congruente". Au participat 574 de elevi din opt judete: Braila, Ialomita, Constanta, Calarasi, Galati, Bacau, Vrancea si Vaslui. S-au oferit 15 premii si 55 de mentiuni, insa la premii Braila a fost foarte slab reprezentata. Un singur elev brailean, George Cioroiu, de la Scoala "Mihai Eminescu" a obtinut premiul III, la clasa a VIII-a. Celelalte premii au fost adjudecate de elevi din Vrancea, Galati, Constanta si Bacau.
La clasa a V-a au fost premiati: Dan Eniceicu - I, Galati, Anca Suliman - II, Focsani, si Catalina Francu - Galati, Cristian Silav - Barlad, Robert Atanasiu - Galati, premiul III. S-au acordat si 13 mentiuni, dintre care patru obtinute de elevi braileni: Martina Orlea si Iulia Mocanu - "F. Neagu", Cristina Creteanu - "M. Eminescu" si Ioana Neagu - "Murgoci".
La clasa a VI-a premiile le-au obtinut elevii: Tiberiu Iorgulescu, Constanta - I, Alexandru Burga, Focsani si Iman Bilal, Constanta - II, Laura Loghin, Focsani - III.
La clasa a VII-a s-au acordat doar trei premii: Daniel Chirana, Focsani - I, Catalina Miritescu, Calarasi - II si Sorana Dinca, Focsani - III. S-au acordat si 15 mentiuni, aproape jumatate revenind elevilor braileni: Denis Turcu - "Balcescu", George Ivan - "V. Alecsandri", Mirela Soca - "Balcescu", Teodor Toma - "M. Eminescu", "Alina Pirlog - "Angelescu" Ianca, Andreea Braileanu - "M. Viteazul" si Andrei Stoicescu - "A.Vlaicu".
Si la clasa a VIII-a s-au dat trei premii: Andrei Mocanu, Focsani - I, Andrei Finaru, Bacau - II si George Cioroiu, "Mihai Eminescu" Braila - III. Din 13 mentiuni sapte au fost obtinute de braileni: Teodor Onea - "Balcescu", Cosmin Iacob, Paul Ghetu si Cristian Badescu - "M. Eminescu", Ana Maria Berdant - "I. Bancila", Liviu Tapu - "M. Eminescu" si "Madalina Antohi - "Al. I. Cuza".
"Apreciez in mod deosebit acest concurs in care au fost strinse la un loc mai multe judete, s-au intilnit copii pasionati de matematica impreuna cu parintii si profesorii lor. Aceste actiuni sint datorate, in primul rind, prieteniei intre profesorii din diverse judete. Cu aceasta ocazie, copiii se cunosc si se imprietenesc la rindul lor cu altii din alte judete. De cistigat au toti de cistigat, experienta competitionala si obisnuinta cu atmosfera de examen necesara pentru viitorul apropiat", a declarat inspectorul general Iulian Danielescu.
Premiul I valoreaza 150 de lei, premiul II 120 de lei, premiul III 100 de lei. Pentru mentiuni elevii au primit revista "Gazeta matematica" si diplome. Fondurile pentru premiere au fost oferite de Primarie, prof. Ionut Mazalu, Liceul de Arta si liberala Diana Tusa, ultimii doi acordind premii speciale. La buna desfasurare a concursului au mai participat si profesori de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau".
Comisia de selectie si elaborare a subiectelor a fost formata din profesorii fondatori ai concursului: Nicolae Stanica, Valentin Damian, Narcis Turcu si Marius Damian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro