Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Participare braileana la un festival national de teatru francofon pentru copii

Inedit pentru o scoala din mediul rural. Trupa de teatru "Les Compagnons" a Scolii cu clasele I-VIII Gemenele participa, in perioada 29 martie - 1 aprilie, la Festivalul National de Teatru Francofon pentru Copii "Franthousiasme", care se va desfasura pe scena Cercului Militar din Dej, judetul Cluj-Napoca. Cei noua copii care compun trupa de teatru a scolii este formata din elevi de clasa a VI-a si a VII-a, iar pentru pregatirea piesei cu care s-au inscris in festival au colaborat timp de citeva saptamini cu actrita Wanessa Radu, de la Teatrul "Maria Filotti". Micii artisti vor interpreta rolurile in limba franceza, intruchipind personaje a caror imagine dau continut reprezentatiei presarate cu accente comice si momente realiste din Franta inceputului de secol al IX-lea. "Fiecare copil interpreteaza rolul care ii pune in valoare talentul actoricesc, participarea la acest festival fiind o provocare, mai ales ca este pentru prima data cind o trupa de teatru din Braila participa la un astfel de eveniment. Pentru a ne putea prezenta cit mai bine in concurs am apelat si la sprijinul unui profesionist care ne-a ajutat deosebit de mult in montarea piesei. Avem speranta ca nu ne vom intoarce acasa fara un premiu", a spus prof. Simona Nedelcu.
Importanta festivalului este data chiar de organizatori, printre care se numara Ministerul Educatiei si Cercetarii, Academia Departamentala Cluj, Ambasada Frantei la Bucuresti si Centrul Cultural Francez din Cluj. Editia de anul trecut a reunit 24 de trupe, din 15 orase, si a avut ca invitati profesori din Franta si pe atasatul Ambasadei Frantei la Bucuresti.
Cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" sponsorizeaza participarea la festival a trupei de teatru brailene si acopera cheltuielile de transport pentru copii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii