Skip to main content

Partenerii se contrazic in declaratii cu privire la colaborarea dintre ei

PLD si PD colaboreaza bine si vor colabora si mai bine, in viitor, la Braila. O spune sigur pe el liderul regional PLD Dan Sabau care sustine ca parteneriatul va pleca de la bazele puse in urma cu trei ani intre PNL si PD, in cadrul Aliantei DA. In ciuda faptului ca este de notorietate faptul ca relatia dintre co-presedintii de la acel moment ai Aliantei DA Braila, Dan Sabau si Horia Vasioiu, au fost cind proaste, cind foarte proaste, si numai aparitia lui Cibu, devenit dusman comun, i-a apropiat, de forma, pe cei doi, acum, Sabau vorbeste despre o buna colaborare, pe care doreste sa o adinceasca. Uitind, probabil, ca vorbeste unor oameni care s-au aflat in Braila in perioada mentionata si nu au picat acum din Luna, Sabau ne-a evocat, in stilul sau bombastic, frumoasele timpuri ale parteneriatului PNL-PD, in varianta proprie: "Din 2004, pina in momentul in care ne-am detasat de PNL, activitatea era una ritmica, sustinuta, Consiliul Judetean al Aliantei se intilnea sistematic si am participat si la conferintele de presa comune. Relatia a fost intotdeauna una de respect reciproc, de colaborare, si nu una tensionata. Germenii tensiunilor erau determinati de actualul segment restant national-liberal si nu de cei care au semnat protocolul de colaborare, care in mod evident se gasesc pe aceeasi parte a intentiei de colaborare". Atentionat ca a fost abordat in numeroase rinduri de presa locala, pe seama faptului ca, de la inceput si pina la sfirsitul asa-zisei colaborari PNL -PD, consilierii municipali liberali nu colaborau in nici un fel cu consilierii PD si nu-si armonizau punctele de vedere, ba chiar nici macar consilierii liberali intre ei nu aveau acelasi punct de vedere, cind era sa voteze, Sabau a raspuns: "In mod evident, relatia intre consilierii PNL si PD a fost una decenta, fara acutele pe care le insinuati".

"Nu am discutat cu Dan Sabau despre un eventual protocol de colaborare"

In ceea ce-l priveste, presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, vede cu alti ochi colaborarea in cadrul Aliantei DA, pe vremea cind Sabau mai insemna ceva in PNL. El recunoaste clar ca relatia dintre ei nu a fost niciodata buna, iar asa-zisa colaborare PLD - PD in plan local este doar un deziderat: "Exista un protocol de colaborare intre PLD si PD semnat la nivel national, aceasta colaborare se limiteaza la sustinerea pe plan parlamentar, adica sustinem anumite proiecte de legi initiate de noi sau de ei, sustinem motiuni de cenzura si motiuni simple. Vom colabora si la nivel, dar deocamdata, acest lucru nu se poate face prin protocolul amintit, pentru ca el este unul fara putere juridica, este un document politic si atita tot. In plan local, ne putem intelege asupra anumitor proiecte, dat fiind influenta pe care o avem fiecare dintre noi in plan local". La remarca ziaristilor, cum ca PLD-ul are influenta zero in plan local, Vasioiu a incercat sa-si apere viitorii parteneri: "Nu spuneti asa, ginditi-va ca daca nu ma insel eu, au patru primari care s-au declarat independenti anul trecut, in august si nu s-au inrolat la PLD, pentru ca nu aveau cum, potrivit legii, fiindca nu se infiintase inca oficial partidul. Oricum, ei se considera ai PLD-ului. In plus, mai au un consilier judetean si niste consilieri comunali in teritoriu. Deocamdata nu am discutat cu Dan Sabau despre un eventual protocol de colaborare la nivelul municipiului sau al judetului Braila".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu