Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Partene a fost reales presedinte al sindicatului cadrelor didactice

Simbata, la Teatrul "Maria Filotti" a avut loc Conferinta Judeteana a Sindicatului Invatamint Braila (SIB), care a avut drept scop alegerea presedintelui si a membrilor in Comisia de cenzori si in Consiliul Judetean al SIB. Dintre cele 247 de persoane care ar fi trebuit sa fie prezente au fost 194, adica 78%, ceea ce a permis desfasurarea alegerilor conform regulamentului care prevede ca alegerile nu pot fi validate decit daca sint facute in prezenta a cel putin doua treimi din totalul membrilor.
La acest moment festiv din viata SIB au fost prezenti presedintele - Gheorghe Isvoranu, si presedintele executiv - Marius Nistor, ai Federatiei Sindicale "Spiru Haret", inspectorul scolar general Lilliana Tudoran, senatorul Aurel Simionescu, deputatul Horia Vasioiu si primarul Constantin Cibu. Au fost invitati, dar nu au raspuns prefectul Nicolae Mitroi si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Au fost prezenti in sala si reprezentanti ai altor organizatii judetene, afiliate Federatiei "Spiru Haret", iar cei care nu au putut veni au transmis mesaje de incurajare si felicitare.

"As vrea sa vad si eu un executiv care sa aloce bani invatamintului fara ca profesorii sa iasa la mitinguri, greve sau proteste"

Intilnirea a inceput cu darea de seama a presedintelui SIB, Valeriu Partene, dupa care au luat cuvintul invitatii. Primarul Constantin Cibu a tinut sa remarce faptul ca in conditiile in care banii alocati invatamintului de la bugetul central au sporit, acestia au ajuns sa reprezinte 44% din bugetul orasului, apoi a facut un apel catre toate cadrele didactice sa faca actiuni de voluntariat pentru a mentine curate macar zonele din jurul scolilor. Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a spus ca este deschisa negocierilor, sugestiilor si a evidentiat ca in cei doi ani de cind este la conducerea ISJ Braila a primit de 12 ori mai multi bani decit in cei patru ani anteriori. La rindul sau, deputatul Horia Vasioiu a subliniat eforturile guvernului de a da 6% din PIB pentru Educatie, dupa care senatorul Aurel Simionescu a intrat in polemica si a spus ca nu s-au acordat chiar 6% din PIB pentru invatamint si ca in acest sistem ar trebui sa se faca o analiza de nevoi si sa fie alocati banii necesari pentru satisfacerea acestor nevoi. Presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a spus ca toate cite s-au obtinut in ultimii ani nu s-au obtinut prin eforturile politicienilor sau ale guvernului, ci datorita profesorilor, care au facut presiuni in acest sens. "Parlamentarii inca voteaza legi care incalca legi. E adevarat s-au facut investitii in infrastructura, insa trebuie facute investitii si in resursele umane. Trebuie facut ceva pentru motivarea tinerilor sa intre in sistem, pentru ca ceea ce se face acum ii motiveaza pe profesori sa iasa din sistem. As vrea sa vad si eu un executiv care sa aloce bani invatamintului fara ca profesorii sa iasa la mitinguri, greve sau proteste. Abia atunci ar fi meritul politicienilor", a spus prof. Gheorghe Isvoranu. Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a avut in final un discurs in apararea demnitatii profesorilor. In partea a doua a Conferintei Judetene s-au tinut alegerile. Pentru functia de presedinte a fost un singur candidat, Valeriu Partene, care a fost reales pentru inca un mandat de patru ani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii