Mergi la conţinutul principal

Parlamentul European, in forum cetatenesc la Braila

La Braila s-a desfasurat miercuri, 29 octombrie, forumul cetatenesc cu tema "Parlamentul European- Cetatenie europeana si Alegeri europene". La eveniment au participat Adriana Ticau, deputat european din grupul socialistilor europeni, Iuliana Neagu, expert pe afaceri europene in cadrul Prefecturii Braila, Bogdan Munteanu, jurnalist la ziarul "Gindul", Maria Jerlaeanu, manager Biroul de Consiliere pentru Cetateni Braila, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai societatii civile. Dezbaterile, axate pe teme cum ar fi afacerile europene, rolul institutiilor europene, cetatenia europeana si alegerile europene, au fost mediate de Ioan Tanase, coordonator relatii cu publicul in cadrul ANBCC. Invitat la forum, primarul Brailei, Aurel Simionescu, a apreciat efortul organizatorilor ca "o initiativa buna, care ar trebui continuata si dupa ce se termina alegerile pentru Parlamentul Romaniei". Anul viitor vor avea loc alegerile europene, celebrindu-se treizeci de ani de la primele alegeri directe pentru Parlamentul European. Cei prezenti au putut urmari un scurt film despre principalele decizii legislative in care Parlamentul European a avut un rol hotaritor si care au schimbat in bine viata cetatenilor. La final, participantii au fost invitati la dezbateri despre rolul si responsabilitatile Parlamentului European.
Evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania in parteneriat cu Fundatia Konrad Adenauer si Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC), cu sprijinul Biroului de Consiliere pentru Cetateni Braila. Aceasta a fost a doua editie a forumului, dupa cea desfasurata la Tirgoviste, urmind ca evenimente similare sa aiba loc la Brasov, Focsani si Ploiesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu