Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii liberali braileni nu sint de acord cu demiterile si demisiile din partid

Parlamentarii braileni liberali sint de parere ca, in acest moment, partidul trece prin niste momente dificile, care in mod sigur isi vor lasa amprenta pe evolutia viitoare a acestuia, in special la alegerile din 2008. Atit senatorul Dan Sabau, cit si deputatul Gabriel Sandu considera ca valul de demiteri si demisii ale unor liberali importanti nu sint de bun augur pentru PNL si ca ridica un semn de intrebare referitor la modul in care este in acest moment, organizat si condus partidul. Astfel, senatorul Sabau s-a aratat de parere ca PNL nu isi mai poate permite luxul de a pierde oameni importanti si ca trebuie luate masuri pentru aducerea lor inapoi in partid.
In acelasi timp, el considera ca, daca o tine tot asa, PNL va ramine pur si simplu fara o istorie, ceea ce pentru un partid de calibrul acesta este pur si simplu intolerabil: "Exista o masa liberala foare mare in Romania care si-a facut simtita prezenta prin diferite curente dupa 1990 si care s-a unificat in 2003. Cind s-a ajuns la putere, au aparut iarasi diferite curente liberale. Situatia s-a deteriorat insa acum si s-a ajuns la aparitia unor aripi. Asta ridica mai multe semne de intrebare. In zona exclusilor se afla acum chiar unificatorii miscarii liberale din trecut, adica Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Dintr-un anume punct de vedere aceste excluderi, demisii, definesc o situatie speciala a PNL care nu mai are o istorie a liderilor. Dar asta e iarasi o chestie tipica romanilor care isi maninca istoria. Eu prefer o dreapta liberala puternica si unita. Nu ne putem permite sa pierdem in continuare membri importanti de partid si liberali convinsi".

"Va trebui sa regindim structura partidului"

Sabau a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, este inca posibila o reintoarcere in partid a celor exclusi sau, in cel mai rau caz, o unificare a PNL cu noul Partid Liberal pe care "dizidentii" il vor infiinta: "Evolutia interna necesita o analiza profunda. In acest moment avem o importanta masa liberala in afara partidului, care trebuie sa completeze Partidul National Liberal. Trebuie sa se realizeze o unificare a liberalilor, in aceasta forma sau dupa intemeierea Partidului Liberal. Eu doresc refacerea unitatii partidului. Etapa actuala este un accident nefericit care trebuie pus la punct".
La rindul sau, deputatul PNL Gabriel Sandu s-a aratat de parere ca plecarea atitor membri de marca din partid, fie ca au fost dati afara sau au renuntat ei, ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru conducere - in special, si pentru toti membrii - in general. Acesta a precizat ca, din punctul sau de vedere, acum ar fi momentul sa se regindeaca structura si modul de organizare al formatiunii politice liberale: "E o situatie care va fi foarte greu de gestionat. Vor trebui facute niste modificari in PNL, atit referitor la puterea pe care o are Comitetul Executiv, cit si la cea pe care o are Delegatia Permanenta. Dupa parerea mea, Comitetul Executiv are o putere mult prea mare. Va trebui sa regindim structura partidului. Cit timp Tariceanu este si prim-ministru si presedinte de partid, PNL are nevoie de un presedinte executiv care sa nu faca parte din Guvern si de un secretar general, a carui functie sa fie politica, cu puteri mult mai mari, care sa functioneze ca un mediator intre presedintele partidului, Guvern si Parlament. Fata de platforma pe care o va lansa Stolojan, astept intii sa o vad si dupa aceea sa ma exprim".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii