Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii de Braila promit ca vor forma o echipa

Multumiri la toata lumea si promisiuni cit cuprinde. Este, in
rezumat, mesajul celor sapte noi parlamentari de Braila, transmis
ieri, la ceremonia de investire oficiala in aceasta calitate. Festivitatea a avut loc la Prefectura judetului, in prezenta prefectului Mihaela Marcu, a presedintelui Tribunalului Braila, judecatorul Traian Bucalau si a fost condusa de judecatorul Marin Tataru, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie. Proaspetii parlamentari, trei PSD-isti fruntasi in topul preferintelor electoratului, in colegiile lor, doi liberali situati pe locul 3 in optiunile cetatenilor si un democrat-liberal plasat pe locul 2 in topul pe colegiu, s-au angajat la unison sa-si indeplineasca promisiunile electorale si sa aduca prosperitate judetului pe care-l vor reprezenta de acum inainte, timp de patru ani, preferabil, in echipa. Daca unii s-au rezumat la a aminti, la modul general, de aceste promisiuni, altii s-au laudat ca vor aduce dezvoltarea economica a Brailei si vor ajuta la crearea de noi locuri de munca "bine platite si sigure", uitind, se pare, ca sintem la inceput de criza economica si ca, pentru cel putin un an, brailenii vor fi multumiti daca se vor pastra actualele locuri de munca, asa prost platite si nesigure, cum au devenit ele.
Dintre cei sapte parlamentari locali, numai patru, cei ai PSD, se pot lauda cu legimititate de necontestat, dat fiind ca si-au obtinut mandatul cu peste 50% din votul celor care au mers la urne ori s-au plasat pe locul I, intre candidatii din colegiul lor, pe cind cei doi liberali si-au adjudecat mandatul in conditiile in care s-au situat abia pe locul III in topul optiunilor electoratului din colegiul lor. Liberala Diana Tusa a fost, probabil, cea mai fericita dintre parlamentari, "legimitatea" ei fiind data de mai putin de 3.500 de voturi.
Ion Rotaru, senator ales in Colegiul I, cu un numar de 30.009 voturi, respectiv 50,73% din total, a multumit in primul rind celor care au venit la vot, asa putini cum au fost ei: "Adresez calde multumiri tuturor brailenilor care s-au prezentat la vot, in special celor care au votat alianta PSD-PC si cu atit mai mult, celor care m-au votat pe mine, in colegiul in care am candidat. De asemenea, adresez multumiri tuturor autoritatilor implicate in organizarea, desfasurarea si monitorizarea campaniei si a alegerilor propriu-zise, precum si staff-ului electoral al PSD. Rezultatul alegerilor parlamentare ne onoreaza, ca partid, ne obliga si ne responsabilizeaza pentru a pune in practica programul nostru electoral. Voi milita pentru a realiza unitatea tuturor parlamentarilor locali in acel partid care se numeste Braila, pentru a raspunde provocarilor care ne asteapta in aceasta perioada grea".
Constantin Cibu, senator desemnat in Colegiul II, unde s-a situat pe locul 3 in top, cu 8.940 voturi, respectiv 18,09% din total, i-a acuzat de iresponsabilitate pe cei care nu s-au prezentat la vot, adica mai mult de jumatate din populatia judetului: "Nu pot sa ma abtin sa nu aduc un repros celor care nu au participat la vot. Este adevarat ca exista aceasta libertate civica, daca doresti sa participi sau nu la scrutin, ai dreptul acesta, dar eu consider ca este o iresponsabilitate civica ca la patru ani sa nu vii sa-ti prezinti optiunile, astfel incit sa te simti responsabil ca ai contribuit la bine sau la rau, pentru viitorul acestei tari. Imi pare rau ca brailenii n-au inteles acest lucru, iar prezenta la vot a fost una dintre cele mai scazute din ultima perioada. Foarte multi dintre actualii parlamentari au promis luna de pe cer. Trebuie sa urmariti daca aceste promisiuni electorale vor fi indeplinite sau nu, daca acestea nu au fost niste simple minciuni care au atras electoratul - ce pare destul de sensibil la promisiuni - sau se vor zbate sa puna in practica tot ce au promis. Din punctul meu de vedere, va asigur ca ma voi bate din toate puterile ca sa-mi indeplinesc promisiunile. Voi vota, asa cum am promis in campania electorala, legi in concordanta cu doctrina PNL referitoare la libertatea individuala, la economia de piata".

"Nu voi vota pentru lucruri pe care le consider ilegale, imorale sau neprofitabile pentru Braila"

Diana Tusa, devenita deputat in Colegiul I din pozitia a 3-a in optiunile electoratului, cu numai 3.468 voturi, respectiv 22,30% din total, a facut dovada pe loc ca unii parlamentari "promit luna de pe cer" : "Voi face tot posibilul ca toate promisiunile facute in campania electorala sa le respect: pentru cresterea economica, pentru crearea de noi locuri de munca bine platite si sigure, pentru o administratie eficienta si lipsita de coruptie si voi face acest lucru, ca si inainte, prin colaborarea cu toate autoritatile, indiferent de culoarea politica si colaborarea cu toti parlamentarii Brailei".
Eugen Badalan, devenit deputat in Colegiul II de pe locul 2, cu 6.942 voturi, respectiv 29,014 % din total, a declarat: "Eu nu am sa va spun ce voi face in calitate de deputat. De ce nu va spun ce voi face? Pentru ca nu voi face tot ce vreau eu, activitatea in Parlament este una destul de complexa, in care isi manifesta vointa oameni, dar si partide si de aceea, nici unul dintre noi nu poate promite ca va face ce vrea el; va face ce va vrea majoritatea parlamentara. Dar va voi spune ce nu voi face in Parlament: nu-mi voi da niciodata votul pentru un proiect de lege care intra in contradictie cu convingerile mele si cu atitudinea si programul partidului pe care-l reprezint. Nu voi face niciodata un gest care sa atenteze impotriva autoritatilor publice centrale si locale, care sa incurce activitatea administratiei, atit la nivel central cit si local. Nu voi face niciodata pozitie separata fata de pozitia parlamentarilor de la Braila pentru promovarea interesului comunitatii locale, interese care, in opinia mea, pot fi promovate doar in echipa. Deci, nu voi vota pentru lucruri pe care le consider ilegale, imorale sau neprofitabile pentru Braila".
Viorel Balcan (PSD), ales deputat in Colegiul III cu 12.286 voturi, respectiv 48,59%, a mers si el pe ideea lucrului in echipa: "Ca parlamentari, avem o responsabilitate foarte mare fata de cetateni, am promis in campanie ca vom rezolva multe lucruri si trebuie sa ne preocupam sa respectam toate aceste promisiuni. Eu promit ca, impreuna cu ceilalti colegi parlamentari, ne vom zbate sa aducem Braila acolo unde ii este locul".
Mihai Tudose (PSD), ales deputat in Colegiul IV, cu 11.496 voturi, respectiv 58,32% din totalul voturilor exprimate, a felicitat toti candidatii, indiferent de partide, pentru comportarea eleganta si decenta de care au dat dovada in timpul campaniei electorale:
"Ce este important pentru colegii mei parlamentari este ca am inceput o campanie ca adversari si nu o terminam ca dusmani. Sint convins ca fata de alte mandate, cind am inceput cu stingul, acum lucrurile vor merge mult mai bine si vom putea ca peste patru ani, sa aparem in fata dvs si sa va demonstram ca brailenii nu s-au inselat cind ne-au acordat increderea. Sa nu va facem de ris, asta este important pentru noi, noii parlamentari".
Cristian Rizea (PSD), ales deputat in Colegiul V, cu 11.047 voturi, respectiv 45,11%, a declarat: "Vreau sa demonstrez, prin activitatea din urmatorii patru ani ca cei care nu m-au votat s-au inselat. Multumiri speciale in primul rind echipei de la PSD Braila, o echipa omogena, din care sint onorat sa fac parte si in mod special, unui om care a avut incredere in mine din prima clipa in care am venit la Braila, iar acesta se numeste domnul presedinte Gheorghe Bunea Stancu. Iata ca azi, Braila imi ofera mie, Rizea Cristian, o sansa la o cariera politica, o sansa pe care va spun sincer, o privesc ca cel mai important lucru din viata mea".
De mentionat este si faptul ca presedintele BEJ, Marin Tataru, a apreciat la superlativ activitatea tuturor institutiilor implicate in organizarea si desfasurarea alegerilor, incepind de la Prefectura, continuind cu primariile din localitati, cu Statistica si Serviciul de Telecomunicatii Speciale si terminind cu fortele de ordine, care au actionat "energic, dar cu echilibru", asigurind o campanie electorala si un scrutin fara probleme. De asemenea, judecatorul Tataru a apreciat ca exceptionala colaborarea existenta in cadrul Biroului Electoral Judetean, precum si decenta si spiritul de civilizatie de care au dat dovada partidele politice si candidatii insisi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB