Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii de Braila pling dupa proiectele de dezvoltare ale municipiului - esuate lamentabil

Spun ca au incercat totul pentru a evita ca proiectele derulate in Braila, pe bani europeni, sa esueze. Spun ca au tocit pragurile ministerelor, ministrilor si ale altor autoritati in incercarea de a rezolva problema Parcului Industrial, a canalizarii cartierelor marginase, a statiei de epurare. Spun, de asemenea, ca stradaniile lor nu au avut nici un rezultat, lucru pe care brailenii ii pot vedea cu ochiul liber. Spun ca sufera pentru ca nu au reusit sa rezolve nimic, dar ca nu au ce face mai mult de atit... Parlamentarii de Braila considera ca au facut tot ce le era in putinta pentru a salva aceste proiecte lansate cu mare vilva de catre autoritati si promovate ca fiind motoare de relansare economica a Brailei, sau ca vor aduce la standarde europene sistemul de canalizare brailean si ca vor inbunatati calitatea apei.

"Prinde orbul, scoate-i ochii"

Astfel, senatorul PSD Aurel Simionescu ne-a spus ca se simte cu atit mai rau cind vede ca aceste proiecte au esuat, cu cit o parte din ele au fost promovate chiar de catre el: "Ma doare sufletul pentru Parcul Industrial si pentru statia de epurare. Sint proiecte in care m-am implicat si pe care le-am sustinut. Cind am vazut ca nu merg, am facut demersuri la Ministerul Integrarii, dar degeaba. Am avut chiar si o initiativa legislativa ca proiectele de acest gen sa treaca in administrarea CLM-urilor si municipalitatilor de pe raza carora se derulau, daca ele erau abandonate de catre contractorii initiali. Nici asta nu a mers. Am avut tot felul de discutii, dar se pare ca nu au ajutat cu nimic. Am vrut sa se prelungeasca termenul pentru statia de epurare...Ce puteam face mai mult?". Totodata, acesta a precizat ca, un factor care a influentat negativ derularea acestor proiecte a fost si schimbarea componentei guvernului. "Daca tot apar schimbari la nivel de guvern, pina la urma problemele astea se pierd undeva prin hatisul birocratic si ajungem la faza cu "prinde orbul, scoate-i ochii"".

"Ca parlamentari, mai mult decit sa atragem atentia, nu avem ce sa facem"

In ceea ce il priveste, senatorul PLD Dan Sabau spune ca a facut interpelari cu privire la aceste subiecte, dar si discutii cu diferiti oficiali, insa nu a reusit nimic: "Asta e realitatea. Am incercat, dar nu am reusit nimic. Din nefericire, aceste proiecte esuate fac ca Braila sa nu iasa din zona de dezastru in care se afla de ani buni. Noi, ca parlamentari, mai mult decit sa atragem atentia, nu avem ce sa facem. Ar trebui ca cele direct afectate, autoritatile locale, sa ii dea in judecata pe contractorii acestor proiecte".
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu, spune ca a avut mai multe discutii, atit la Bucuresti cit si pe plan local, cu factorii de decizie, dar ca nu s-a rezolvat nimic: "Am discutat si cu Anca Boagiu despre Parcul Industrial si am avut mai multe interpelari. Mi s-a repetat ca o sa fie bine pina nu a mai fost. Apoi au dat din umeri. Acum, tot ce putem face e sa monitorizam proiectele pe care le vor derula de acum incolo, ca macar unele sa fie duse la bun sfirsit".
Deputatul PSD Mihai Tudose a replicat, mai transant, ca, de fapt, in cazul acestui gen de proiecte, nu prea ai pe cine trage de urechi, asa ca e normal ca toate interventiile parlamentarilor de Braila sa ramina fara rezultat: "Licitatiile se fac la Bruxelles. Ei se ocupa de tot. Tu nu poti decit sa stai sa plingi ca mai mult nu ai ce face. Am facut demersuri, am stat de vorba cu toti ministrii de la Integrare si toti m-au trimis la antreprenorul general. De parca ala statea de vorba cu mine. In ce calitate il luam eu la verificari? Nu ai cum sa te duci acolo sa ii intrebi de ce fac nereguli. Singura posibilitate ca aceste proiecte sa nu esueze atit de dramatic, ar fi fost sa intervina statul roman dupa ce vedea ca au trecut o luna, doua si aia nu s-au apucat de treaba. Nu acum. Cel putin, parlamentarii PSD au atras atentia public asupra a ceea se intimpla, dar mai mult de atit nu am putut face".
In ceea ce il priveste, deputatul PSD Alin Teodorescu ne-a explicat ca nu a stat cu miinile in sin, dar ca nu a avut mai mult succes decit colegii sai, si asta din aceeasi cauza. Faptul ca licitatiile si cartile se fac la Bruxelles: "In 2004 am facut o analiza cu toate proiectele acestea in derulare la Braila si am incercat sa acceleram implementarea lor. In 2005 am fost la Boagiu de doua ori pentru explicatii privind reabilitarea centrului istoric. Mi s-a spus ca totul va fi bine. In 2006 am interpelat de doua ori Ministerul Integrarii, dar nu mi s-a raspuns. In 2007 am avut doua intilniri cu secretarul de stat Ciocanea care mi-a spus ca nu se face nimic la noi, ca totul "se joaca" la Bruxelles. Noi, parlamentarii, mai mult decit conferinte de presa nu avem ce face. Ori de cite ori intrebam la Bucuresti ce se intimpla cu aceste proiecte, mi se spune sa intreb la Bruxelles. Ce poti face mai mult???".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu