Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii "de Braila" nu sint bine vazuti de cei pe care ar trebui sa-i reprezinte

Brailenii nu au o parere prea buna despre parlamentarii care se presupune ca ar trebui sa le reprezinte interesele. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat de Consiliul Local al Tinerilor Braila (CLT), in perioada 15 - 27 noiembrie. Conform informatiilor oferite de presedintele CLT, Dumitru Girbacea, din datele strinse de la cele 362 de persoane intervievate in aceasta perioada, a reiesit ca, desi nici unul dintre cei 7 parlamentari de Braila nu a obtinut o medie generala de 7, cel mai bine plasati au fost cei 4 parlamentari braileni "pur singe", mai precis senatorul PNL Dan Sabau, senatorul PSD Aurel Simionescu, deputatul PSD Mihai Tudose si deputatul PD Horia Vasioiu: "Chestionarul la care au raspuns cetatenii a cuprins intrebari legate de activitatea parlamentarilor, daca oamenii cunosc activitatea acestora, daca vad ca acestia au facut ceva pentru Braila si alte intrebari asemanatoare. In urma raspunsurilor s-au realizat trei grupe valorice. In prima s-au clasat cei 4 braileni nativi, in grupa a doua deputatul PNL Gabriel Sandu si deputatul PSD Alin Teodorescu, iar in ultima gupa, deputatul PRM Daniela Buruiana. In urma acestui sondaj am constatat ca imaginea parlamentarilor braileni este una negativa, chiar daca citiva sint mai cunoscuti si mai mediatizati. In general, reactia celor intervievati, fata de activitatea parlamentarilor a fost una de genul «nu fac nimic», «isi bat joc de noi pe banii nostri», «cum cheltuiesc parlamentarii banii nostri?». Cam asta gindesc brailenii despre parlamentarii nostri". Girbacea a mai adaugat ca rezultatele sondajului au fost trimise in cursul zilei de ieri si la cabinetele parlamentarilor si ca asteapta reactii din partea acestora: "Noi vrem macar sa spuna ca nu sint de acord cu acest sondaj, deoarece nu a fost unul profesionist, sau ceva de genul asta. Orice! Numai sa ne arate ca atitudinea brailenilor fata de ei ii atinge in vreun fel. Ii asteptam la discutii, la dezbateri. Sa ne spuna «nu-i adevarat dom'le ca nu am facut nimic. Am facut asta si asta». Dar sa nu ne zica de interpelari sau luari de cuvint, ca asta poate face orice om cu minim de educatie. Noi vrem ceva concret". Presedintele CLT a mai adaugat ca, de departe, cel mai prost vazut parlamentar s-a dovedit a fi Daniela Buruiana si ca, motivat de acest lucru, CLT va solicita PRM sa stabileasca la un moment dat o intilnire intre acest parlamentar "de Braila" si opinia publica braileana: "Noi chiar am vrea sa o cunoastem pe aceasta doamna care cica ne reprezinta. Sint curios cum de o persoana care probabil nu gaseste Braila pe harta din prima reprezinta acum interesele nationale la Bruxelles?".
Referitor la activitatea parlamentarilor, presedintele CLT se mai intreaba daca alesii nostri au adus si ei scutiri medicale, asa cum au facut colegii de prin alte judete, pentru a motiva absentele de la discutiile ce au privit bugetul pe 2006: "E hilar cind vezi oameni in toata firea actionind ca niste pustani de liceu. Cum se poate asa ceva? De ce nu exista sanctiuni pentru astfel de cazuri. Este inadmisibil. Sint curios daca ai nostri au absentat si ei".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii