Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii braileni spera ca situatia politica a tarii sa se stabilizeze pina la alegerile europarlamentare

Parlamentarii de Braila au viziuni diferite despre ceea ce se va intimpla pe scena politica romaneasca pina in toamna, atunci cind au fost reprogramate alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, in vreme ce unii considera ca mare lucru nu se va schimba si ca aminarea alegerilor a fost o incercare disperata a PNL si PSD de a cistiga timp si de a creste in sondaje, altii spera ca pina atunci PD va disparea din componenta Guvernului.
Astfel, senatorul PSD Aurel Simionescu ne-a declarat ca, probabil, pina in toamna vom avea un guvern intr-o alta formula, dar cu sprijin parlamentar mult mai mare. "Eu nu cred ca vor fi schimbari foarte mari. Cred ca vom avea un guvern in alta formula, dar cu sprijin parlamentar mult mai mare, ca altfel nu se poate. Vom mai avea o formula de lege privind votul uninominal - fara referendum pentru asta, iar in urma discutiilor din aceste zile, vom vedea daca se va merge inainte cu procesul de suspendare a presedintelui. Astea sint discutiile care se poarta zilele astea si de abia dupa aceea vom vedea ce se va schimba in politica romaneasca".
In ceea ce il priveste, senatorul PLD Dan Sabau, crede ca in acest moment nu se poate face o estimare a derularii situatiei tensionate de pe scena politica. Cu toate acestea, senatorul sustine ca Parlamentul nu ar fi trebuit sa se implice in cearta dintre presedinte si premier: "In acest moment totul si nimic e valabil. S-a dezvoltat o cearta intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria, cu tensiuni remarcabile, iar Parlamentul s-a lasat angrenat in asta. Si-a pierdut rolul de arbitru impartial. Asta, in contextul in care oricum existau brese in Parlament expuse de multe ori de presa, care nu dadeau bine. Dar la noi, impartialitatea Parlamentului ramine o iluzie si nu o realitate. Mai mult, Parlamentul nu ar fi trebuit sa se amestece in contextul in care si asa era institutia in care romanii au cel mai putin incredere".

Aminarea alegerilor - incercarea PNL si PSD de a creste in sondaje

La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu ne-a declarat ca nu crede ca se vor schimba multe pina in toamna si ca aminarea alegerilor este doar o incercare a PSD si a PNL de a creste in sondaje: "Nu cred ca se va modifica ceva. Scopul aminarii alegerilor a fost acela ca PNL si PSD stateau prost in sondaje si trebuia sa faca ceva in sensul asta. Ei se gindesc ca prin ce fac acum vor creste in sondaje pina in toamna. Nu cred insa ca se va intimpla asa ceva". Vasioiu nu exclude insa si posibilitatea eliminarii PD din guvern: "Mai e o varianta, exista o anumita posibilitate ca sa se formeze un guvern minoritar, dar sustinut puternic, ma refer la unul PNL. S-ar putea de asemenea ca noua alianta PNL, PSD, PC sa il suspende pe Basescu. Noi ne asteptam si la acest lucru. Se va stabili zilele acestea ce si cum".
Deputatul PLD Gabriel Sandu crede ca aminarea alegerilor a fost strict dorinta liderului PNL Tariceanu, pentru a cistiga mai mult timp pentru a-si pune planurile in aplicare: "Ei stateau foarte prost in sondaje si nu se puteau duce asa la europarlamentare. Acum spera sa creasca pina in toamna. Dar Tariceanu nu a reusit decit sa faca Romaniei o imagine si mai proasta, daca asa ceva era posibil, ratind prima tura de alegeri europene".

Instabilitate politica dusa la extrem

Deputatul PSD AlinTeodorescu crede ca in citeva zile se vor limpezi lucrurile si se va sti clar ce guvern, ce presedinte vor merge mai departe: "PSD va discuta cu Basescu si in urma acestor discutii se va stabili daca se va merge inainte cu procedura de suspendare. Si daca primul - ministru nu vine cu un guvern restructurat, PSD va depune motiune de cenzura. Ca sa ne facem o idee clara despre ce se va intimpla pina in toamna, trebuie sa stim daca Basescu renunta la ideea referendum-ului, daca Geoana mai merge sau nu inainte cu suspendarea presedintelui, daca Tariceanu renunta la PD... Una dintre variante trebuie sa se puna in aplicare ...."
In fine, deputatul PSD Mihai Tudose a declarat ca pina in toamna aceasta instabilitate politica, care acum a atins cote maxime, trebuie sa dispara, altfel nu va merge nimic: "Acum sint mai multe variante, ori mergem pe guvern PD monocolor, ori PNL monocolor, ori PSD monocolor, ori se fac alegeri anticipate, ori referendum, ori alt presedinte, ori alt premier...Oricum, ideea e ca oala a inceput sa fiarba prea tare si ceva trebuie facut. Ori stins focul, ori turnata apa, ori scos ceva din oala. Presiunea e prea mare, nu a mai fost niciodata o asemenea instabilitate politica in tara". Legat de subiectul comisiei pentru anchetarea presedintelui Basescu, Tudose a precizat ca raportul va fi publicat miercuri: "Sper sa fie unul singur, ca pe la noi nu ar fi o noutate ca o comisie pusa sa ancheteze ceva sa iasa cu doua rapoarte, unul alb si unul negru. Deocamdata prefer sa nu spun mai multe. Astept sa se publice raportul".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii