Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii braileni - de acord cu demisiile sefilor serviciilor secrete si de informatii si a Procurorului General

Parlamentarii braileni sint de parere ca demisiile celor trei sefi ai SRI, SIE, Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si a Procurorului general sint perfect normale in contextul actual. Mai mult, acestia sint de parere ca cei patru ar fi trebuit sa si dea demisiile mai demult, si ca "problema Hayssam" nu a fost decit un catalizator. Astfel, senatorul PSD Aurel Simionescu ne-a explicat ca, din punctul sau de vedere, de abia acum s-a intrat in normalitate in ceea ce priveste conducerea celor trei servicii de informatii: "Cind s-a schimbat puterea, asa cum era normal, trebuia si ei schimbati din functii, deoarece presedintele si premierul trebuie sa lucreze cu oameni in care au incredere. Ei bine, pina acum, Basescu a refuzat sa faca acest lucru, dar acum s-a ivit prilejul oferit de fuga, disparitia sau cum mai vreti sa ii spunem, a lui Omar Hayssam, pentru ca presedintele sa faca un gest pe placul PNL. Dupa cum se stie, PNL a cerut in nenumarate rinduri schimbarea celor trei si acum presedintele a facut un gest de genul, “uite ca i-am schimbat, dar cind am vrut eu”. Ma rog, eu cred ca e important sa lucrezi cu oameni in care ai incredere, asa ca situatia nu mi se pare neobisnuita". In ceea ce il priveste insa pe fostul procuror general, Simionescu are o teorie un pic diferita: "Eu cred ca mai degraba trebuia sa isi dea demisia ministrul Justitiei daca tot trebuia sa si-o dea cineva. Ca judecatorii i-au dat drumul, nu procurorii. Dar chiar si asa, se cerea o reforma si aici".
La rindul sau, deputatul PNL Gabriel Sandu s-a aratat de parere ca acesta este inceputul unei restructurari a serviciilor secrete, care se cerea de multa vreme in Romania: "Trebuia facuta o reforma structurala la aceste servicii. De 16 ani trebuia ea facuta. Mai trebuie acum sa avem si niste legi pe masura, dar o sa ne ocupam si de acest aspect. Si, ca sa fim realisti, era nevoie de o schimbare si in rindul structurilor Procuraturii si nu e de ajuns numai demisia lui Botos".

"Ce ne facem cu sistemul sanitar si cel judiciar?"

In ceea ce il priveste, deputatul PD Horia Vasioiu, s-a aratat de parere ca cele patru demisii sint absolut normale, ba chiar necesare, pentru procesul de restructurare al institutiilor respective. Acesta ne-a declarat insa ca ar mai fi fost nevoie si de alte demisii, din cadrul ministerului Sanatatii si al Justitiei pentru ca lucrurile sa mearga mai bine: "Pina la urma aceste servicii chiar nu si-au facut treaba. Asta e. Era cazul sa inceapa o restructurare in cadrul lor. Dar ce ne facem cu sistemul sanitar si cel judiciar? Ca medicii au spus ca Hayssam avea cancer si acum Beuran spune ca, de fapt, nu avea chiar cancer. Si sa nu mai vorbim de CSM. Pai si acolo ar trebui date demisii si nu numai la nivel inalt ci si la nivelul judecatorilor care i-au dat drumul si au mai dat drumul si la altii. Acolo e nevoie de demisii si restructurari".

"Faptul ca isi dau demisia nu schimba cu nimic faptele si nici nu il aduc pe Hayssam inapoi"

Nici deputatii opozitiei nu considera deplasate sau inutile demisiile celor patru. Cu toate acestea, deputatul PSD Mihai Tudose a tinut sa precizeze ca, indiferent daca aceste demisii au fost benevole sau impuse sint un fapt implinit si ar trebui sa ne intereseze mai mult ce anume vor face cei care ii vor inlocui pe cei patru: "Eu cred ca toti sint baieti mari si isi asuma responsabilitatea pentru ce fac. Indiferent daca si le-au dat de bunavoie, au fost ajutati sau li s-a impus, e un lucru bun facut. Sa vedem ce aduce asta nou la serviciile respective. Nu trebuie sa le negam realizarile ci doar sa le uram succes celor care vor veni in locul lor".
Colegul acestuia de partid, deputatul Alin Teodorescu ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, nu schimba cu nimic modul in care se face treaba la aceste servicii demisia sefilor: "Pierderea lui Hayssam e o pata pe obrazul acestor servicii. Faptul ca isi dau demisia nu schimba cu nimic faptele si nici nu il aduc inapoi. Pina la urma, din toata faza asta, Basescu e cel care profita si scapa de niste oameni cu care nu dorea neaparat sa lucreze. Asta e tot".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii