Mergi la conţinutul principal

Parlamentarii AUR caută un sediu la privaţi

* asta a declarat deputatul Ciprian Ciubuc, făcând precizarea că AUR nu doreşte să folosească subvenţiile de la stat acordate partidelor parlamentare, ci încearcă să se descurce doar cu sumele forfetare, atunci când vine vorba de sedii * Ciubuc a explicat că ia în calcul foarte serios să închirieze un spaţiu privat la Brăila, unde să funcţioneze atât birourile parlamentare, cât şi sediul partidului

 

 

 

 

Deputatul Ciprian Ciubuc şi senatorul Andrei Hangan de la AUR sunt în căutarea unui spaţiu pentru birourile parlamentare şi sediul partidului la Brăila. Asta, după ce nu i-a mulţumit deloc oferta Primăriei de spaţii alocate în regim special, spre închiriere, pentru funcţionarea cabinetelor. Potrivit lui Ciubuc, ideal ar fi un spaţiu vizibil, pe un bulevard din oraş, şi nu undeva la etajul unei clădiri ascunsă privirilor, aşa cum le-a propus municipalitatea. Ba mai mult, deputatul ne-a explicat că parlamentarii AUR se vor ţine de promisiune în legătură cu faptul că nu vor utiliza subvenţiile primite de la stat pentru funcţionarea partidelor parlamentare. Astfel, atât birourile de deputat şi senator la Brăila, cât şi sediul partidului ar putea fi amenajate în acelaşi loc, prin închirierea unui spaţiu privat.

Noi am făcut acum o lună cerere pentru sediu ca birou parlamentar. şi abia zilele trecute am primit un răspuns. Dar avem la dispoziţie două-trei spaţii care sunt foarte mici. Noi vrem să funcţionăm în sediile cabinetelor parlamentare şi ca sediu de partid. AUR nu are filială juridică la Brăila şi nu are niciunde în ţară. Vrem să facem un alt fel de politică. Noi vrem să avem doar birouri parlamentare în toată ţara şi acolo vom funcţiona ca sediu AUR. De asta o să venim mâine (n.r. – vineri) la Brăila şi o să luăm în calcul şi închirierea unui spaţiu comercial. De ce zic acest lucru? Pentru că AUR refuză aceşti bani de la bugetul de stat şi nu îi va folosi în scopuri politice. Adică aceşti bani - subvenţii de stat, exact cum am spus în campanie. Şi vrem să redirecţionăm aceste sume - în momentul în care vom avea un suport legislativ -, pentru construcţia unui spital. Deci practic noi nu ne atingem de banii pe care AUR îi primeşte ca subvenţie de la bugetul de stat. Ei sunt în cont, lună de lună se adună acolo. Şi pentru asta, vom încerca să funcţionăm doar prin această sumă forfetară pe care o avem. Şi de aceea AUR vrea să aibă sedii de partid în cadrul birourilor parlamentare”, a declarat Ciubuc.

Sursa citată a adăugat că AUR nu va avea prea curând filiale juridice nicăieri în ţară, pentru a putea evita astfel urcarea pe funcţii a unor oportunişti.

De ce nu avem filiale juridice? Pentru că au apărut foarte mulţi oportunişti. Au apărut foarte multe supărări ale unor oameni care au venit la noi pe ultima sută de metri din campanie. Au apărut pretenţii ale unora care au dorit să ajungă preşedinţi şi vicepreşedinţi. Şi până când nu verificăm oamenii, într-un an sau doi, nu votăm pe nimeni preşedinte. Vom avea un coordonator şi un secretar angajat, în cadrul biroului parlamentar. Adică noi practic vom încerca să ne gospodărim din aceste sume forfetare, care ne sunt puse la dispoziţie pentru fiecare deputat şi senator. Încercăm să ne descurcăm cu aceşti bani pe care îi primim de la Parlamentul României, inclusiv pentru a funcţiona într-un sediu. Tocmai pentru a nu ne folosi de acei bani din subvenţii”, a mai adăugat deputatul, cu precizarea că, din sumele adunate de la bugetul de stat pentru partid, vor fi donaţi bani pentru realizarea unui spital.

Ciubuc a afirmat că este total împotriva finaţării de la stat a partidelor politice parlamentare.

Noi considerăm că partidele politice folosesc aceşti bani din indemnizaţiile politice pentru interesele de partid, pentru plătirea coordonatorilor de comune, de judeţ. Şi desigur, cu o parte dintre banii care se alocă partidelor, se dau şi pomeni electorale în ajunul alegerilor sau în timpul acestora. Şi de asta, noi suntem împotriva finanţării partidelor politice din banii statului! Se împart cele 3 milioane de euro pe care îi plăteşte Parlamentul în patru ani şi considerăm că în aceşti bani putem construi spitale, şcoli, grădiniţe, creşe. De ce să îi folosească partidele?!”, a conchis sursa citată.

Ciubuc ne-a pus la dispoziţie şi o serie de fotografii pentru a demonstra că opţiunile oferite de Primărie pentru eventuale birouri parlamentare AUR sunt mici, neîngrijite şi necesită investiţii masive.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro