Mergi la conţinutul principal

"Parcul Natural Balta Mica a Brailei - zona umeda de importanta internationala"

Aula Universitatii "Constantin Brancoveanu" a gazduit ieri simpozionul cu tema "Parcul Natural Balta Mica a Brailei - zona umeda de importanta internationala". A fost structurat pe doua sectiuni, una dedicata lucrarilor realizate de elevi si studenti si cealalta dedicata lucrarilor sustinute de masteranzi, profesori si specialisti. Prorectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Ion Scurtu, a aratat importanta evenimentului si care este meritul institutiei pe care o reprezinta in promovarea valorilor ecologiei. "Un economist trebuie sa cunoasca toate cheltuielile necesitate de implementarea masurilor de protectia mediului, cum sa acceseze foduri pentru protectia mediului si cum se obtin avizele de mediu pentru orice proiect", a spus prof. univ. dr. Ion Scurtu. In incheierea alocutiunii sale, a amintit ca eforturile de protectie legalizata a Baltii Mici a Brailei au inceput in urma cu 20 ani, prilej cu care s-a remarcat profesoara Dumitrica Albu, careia a spus ca ii va fi dedicat un viitor simpozion pe tema Baltii Mici a Brailei. Directorul Administratiei Parcului National Balta Mica a Brailei, dr. ing. Radu Moisei, a explicat ca Braila este o zona importanta pentru protectia Baltii Mici a Brailei, care trebuie luata in considerare atunci cind se discuta conceptul de dezvoltare durabila si integrarea populatiei in aria protejata. Dr. ing. Radu Moisei a mai explicat apoi si in ce consta proiectul "Live natura", prin care s-a propus reconstruirea si reabilitarea ecologica a ceea ce a mai ramas din Balta Mica, infiintarea a doua centre de vizitare si tiparirea a trei manuale de educatie ecologica pentru cele trei niveluri: primar, gimnazial si liceal.
In final, s-a trecut la prezentarea celor 15 lucrari ale studentilor de la Universitatea "Brancoveanu" si ale elevilor de la Gr. Sc. "Brancoveanu" si Liceul Economic "P. S. Aurelian". In cea de-a doua sectiune, lucrarile au fost sustinute de masteranzi ai Universitatii "Brancoveanu", profesori de la Gr. Sc. "Brancoveanu", universitatea gazda, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati si specialisti ai Departamentului Ecologie Sistemica si Dezvoltare Durabila a Universitatii Bucuresti, ai Statiunii de Cercetari Ecologice Braila si ai Muzeului Brailei. Evenimentul a dorit marcarea Zilei Mondiale a Zonelor Umede si a fost organizat de Administratia Parcul Natural Balta Mica a Brailei, Universitatea "Brancoveanu", Agentia Locala de Protectia Mediului si Inspectoratul Scolar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro