Mergi la conţinutul principal

Parcul de pe Str. Împăratul Traian a fost scos din mizerie, dar minunea n-are şanse să dureze

• după ce s-au toaletat copacii, au fost îndepărtate bălăriile şi s-au adunat grămezile de deşeuri existente în zonă, deja au început să apară alte gunoaie care strică aspectul locului • pentru a-i descuraja pe nesimţiţii ce murdăresc domeniul public, Primăria intenţionează să crească de câteva ori valoarea sancţiunilor pe această speţă • astfel, dacă până acum amenzile aplicate se încadrau în jurul valorii de 200 - 250 lei, acestea urmează să crească, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, la minim 1.000 lei

 

După ce ajunsese să arate ca o mică junglă, parcul de pe Str. Împăratul Traian a fost recent curăţat de buruienile crescute haotic, dar şi de grămezile de gunoaie aruncate în ultimele luni de locatarii caselor învecinate. Chiar dacă, pentru ca treaba să fie isprăvită, parcul respectiv are nevoie de o reabilitare generală, începând cu refacerea aleilor şi cu înlocuirea băncilor rupte sau furate, măcar acum nu mai arată ca un maidan. Serviciul “Seroplant” din cadrul Primăriei Brăila a toaletat copacii, a îndepărtat buruienile şi a tuns iarba, astfel că locul s-a mai luminat şi are un aspect cât de cât civilizat. Şi în porţiunea de parc intrată, în urmă cu câţiva ani, în posesia unor familii private - printre care se află familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu - s-a făcut curăţenie, operaţiunea fiind executată de actualii proprietari, nu de “Seroplant”.

Una peste alta, cel puţin pentru o perioadă, micul parc abandonat de Primărie măcar nu îi va mai “speria” pe turiştii străini ce poposesc cu navele de croazieră în Port şi fac scurte plimbări prin Centrul Vechi, trecând pe Str. Împăratul Traian. 

Din păcate, actuala situaţie nu va mai dura foarte mult, dat fiind că deja au început să apară din nou grămezi de gunoaie în locul celor ridicate în urmă cu doar câteva zile. Astfel, lângă una dintre puţinele bănci care mai există în micul parc, erau, zilele trecute, aruncate mai multe deşeuri ce proveneau, cel mai probabil, de la vreun riveran al zonei.

Cum brăilenii refuză să se dezbare de obiceiul de a-şi arunca gunoaiele pe domeniul public, cu toate sutele de amenzi aplicate în ultima perioadă de Poliţia Locală, Primăria a luat în calcul posibilitatea ca aceste sancţiuni să fie prea mici pentru a-i reuşi să-i descurajeze pe nesimţiţi. Aşa că s-a luat decizia să fie crescut cuantumul amenzilor de câteva ori. Astfel, dacă până în prezent sancţiunile ce puteau fi aplicate de Poliţia Locală persoanelor fizice, pentru aruncarea deşeurilor pe domeniul public, se încadrau între 50 şi 250 lei, mai nou acestea vor porni de la minim 1.000 lei (10 milioane de lei vechi n.n.). “Proiectul referitor la creşterea valorii amenzilor pentru deşeuri aruncate pe domeniul public a intrat deja în lucru, iar la următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal va fi supus la vot”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

De la începutul anului în curs, Poliţia Locală Brăila a amendat 302 indivizi prinşi în timp ce îşi aruncau gunoaiele în stradă. Valoarea totală a acestor amenzi aplicate în conformitate cu o Hotărâre de Consiliu Local ce datează din 2003 se ridică la 83.269 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro