Mergi la conţinutul principal
„Cel mai spectaculos loc de joacă pentru copii”

Parcul de lângă Jandarmerie, modernizat de municipalitate la standarde de înaltă calitate

• angajaţii SUPAGL au amenajat un teren de minifotbal, au asfaltat trotuarele şi au montat echipamente de joacă şi bănci noi • potrivit viceprimarului Doiniţa Ciocan, în tot oraşul, vor fi modernizate 16 locuri de joacă pentru copii • în premieră, pentru siguranţa copiilor, va fi turnat tartan şi vor fi montate aparate de fitness pentru adulţi • toate părculeţele modernizate vor fi dotate cu camere de supraveghere

 

Ample lucrări de modernizare în părculeţul de joacă de la Podul Brăiliţei, aflat chiar lângă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila (IJJ), lucrări executate de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei.

Au fost, deja, montate nouă echipamente de joacă noi, bănci şi coşuri de gunoi şi a fost executat un teren de minifotbal, pregătindu-se, totodată, suprafeţele pentru turnarea tartanului, material destinat protecţiei copiilor. Nu în ultimul rând, a fost realizată alimentarea cu apă a spaţiului de joacă, s-au asfaltat trotuarele şi au fost toaletaţi arborii, pentru ca părculeţul să capete o nouă înfăţişare. Până la finele lunii, promit autorităţile, va fi turnat tartan, va fi reparată împrejmuirea locului de joacă şi vor fi montate aparate de fitness pentru adulţi - cele mai moderne din tot oraşul.

Contactat în legătură cu lucrările care se fac, primarul Marian Dragomir ne-a declarat: „Facem cele mai frumoase parcuri pentru copii: aparate de joacă noi, suprafaţă din tartan pentru protecţia copiilor, aparate fitness pentru mămici, băncuţe pentru bunici şi camere de filmat pentru cei care vin noaptea în parc”.

Potrivit viceprimarului Doiniţa Ciocan, pentru anul 2020, primăria a prevăzut modernizarea unui număr de 16 locuri de joacă din toate cartierele oraşului.

„Pentru toate locaţiile s-a avut în vedere, în primul rând, acoperirea suprafeţelor de joacă cu tartan, în vederea sporirii siguranţei utilizatorilor. În al doilea rând, s-a avut în vedere completarea parcurilor cu echipamente de joacă noi şi înlocuirea celor uzate. În al treilea rând, acolo unde a fost cazul, s-a realizat asfaltarea aleilor existente sau crearea de alei noi. În toate locurile de joacă pentru copii, mobilierul urban (bănci şi coşuri de gunoi) a fost înlocuit cu altul nou şi împrejmuirile reparate”, a precizat viceprimarul Ciocan.

Astfel, într-o primă etapă, au fost începute lucrări de modernizare la un număr de şase locuri de joacă, inclusiv la părculeţul de lângă Podul Brăiliţei, termenul de finalizare prevăzut pentru aceste lucrări fiind 30 septembrie 2020. În afară de părculeţul menţionat, s-au mai executat lucrări la părculeţele din cartierul Comorofca (Strada Dezrobirii), cartier Hipodrom (bloc G15), cartier Călăraşi IV (bloc Arţar), cartier Obor (complex Dinamo) şi cartier Vidin (bloc D4, Strada Industriei). Unele lucrări de modernizare au fost, deja, finalizate.

În cea de-a doua etapă, vor fi executate lucrări la alte cinci locuri de joacă, două situate în cartierul Buzăului (blocurile A37 şi A4), unul în Vidin (blocul 4 de lângă Stadionul Progresul), unul în Hipodrom (blocul C5) şi unul pe Calea Călăraşilor (Florimex). Au fost deja montate echipamente de joacă noi, iar termenul de finalizare propus de municipalitate este 31 octombrie 2020.  

În fine, pentru etapa a treia sunt prevăzute lucrări de modernizare a locurilor de joacă de la ANL Brăiliţa (Strada Salcâmului), Cartier Nedelcu P. Chercea (Cămin Cultural), cartier Radu Negru (Strada Bărăganului), cartier Viziru (bloc D4, Aleea Cocorilor) şi Parcul Monument (Sala Polivalentă), având drept termen de finalizare data de 30 noiembrie. Lucrările vor începe după finalizarea lucrărilor la locurile de joacă prevăzute în etapa I şi II.

„Toate locurile de joacă modernizate în acest an vor fi monitorizate video continuând, astfel, monitorizarea video începută de anul trecut, pentru toate locurile de joacă nou amenajate. Având în vedere suprafaţa generoasă şi poziţionarea lui, apreciem că cel mai spectaculos loc de joacă pentru copii, relaxare pentru adolescenţi şi persoane vârstnice va fi cel din Vidin, de lângă Jandarmerie. Pe lângă terenul de minifotbal, atât de dorit de cetăţenii din zonă, aici au fost montate echipamente de joacă dintr-o generaţie nouă, respectiv: leagăn hexagonal, sistem de 10 leagăne, trambulină elastică, piramidă pentru căţărare şi se are în vedere ca zona de fitness să fie dotată cu echipamente moderne care nu se regăsesc în alte parcuri din oraş”, a mai spus vceprimarul Doiniţa Ciocan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro