Mergi la conţinutul principal

Parcarea nou amenajată de la Piaţa Mare, acaparată de maşinile comercianţilor

• în ciuda insistenţelor conducerii Administraţiei Pieţelor, care încearcă să îi convingă pe aceştia să parcheze într-o zonă special desemnată din spatele pieţei, vânzătorii ţin morţiş să îşi ţină maşinile acolo unde, în mod normal, ar trebui să parcheze clienţii veniţi la cumpărături • “Sperăm că această problemă se va rezolva după ce se vor monta barierele, iar parcarea se va plăti la oră!”, ne-a declarat directorul Meluţa Drăguţ  • potrivit acesteia, barierele şi aparatele de taxare încă nu au fost montate, deoarece s-au importat din Italia şi a durat ceva mai mult până când au ajuns în ţară

 

Amenajarea parcării de lângă Piaţa Mare este gata de mai bine de două săptămâni, locurile de parcare fiind deja trasate pe noul strat de asfalt. Deocamdată însă, nu au fost montate şi barierele despre care vorbea conducerea Administraţiei Pieţelor (AP) la începutul lunii noiembrie, atunci când a început acţiunea de reconfigurare a acelui spaţiu. Reamintim că AP a alocat 200.000 lei din bugetul propriu pentru modernizarea zonei de parcare din dreptul Halei. Lucrarea a fost câştigată la licitaţie de firma “Eurobuilding” Brăila, care a turnat un nou strat de asfalt şi a montat un rând de borduri care limitează accesul în parcare. În noua configuraţie, maşinile intră pe la capătul dinspre Str. Griviţei şi ies pe la capătul dinspre Str. Roşiori. Aşezarea autoturismelor se face în spic. După cum preciza conducerea AP, atât la intrare cât şi la ieşire vor fi montate bariere şi aparate de taxare. Astfel, se înregistrează ora la care intră autoturismele şi ora la care ies, iar pentru fiecare oră petrecută în parcare şoferii va trebui să achite câte un leu.

Investiţia în noua parcare are drept scop evitarea situaţiilor existente înainte, când maşinile erau oprite una în spatele celeilalte, fapt ce ducea la blocaje şi la certuri între şoferi.

Meluţa Drăguţ, directorul AP Brăila, ne-a informat că, până la sfârşitul acestei luni urmează să fie montate şi barierele. “Aparatura de taxare şi barierele au fost achiziţionate din Italia, iar livrarea a durat ceva mai mult. Din câte am fost informată, au intrat deja în ţară, iar în zilele următoare vor ajunge la Brăila. Dacă nu se strică vremea, până la sfârşitul lunii le avem puse pe poziţie, iar din acel moment sperăm să fie ceva mai multă ordine în parcare”, ne-a declarat directorul AP.  Aceasta ne-a mai spus că, în mod normal, acea zonă de parcare ar trebui să fie folosită doar de clienţii care vin să îşi facă cumpărăturile în piaţă. În realitate, însă, toate locurile sunt ocupate exclusiv de comercianţi. “Aproape toţi cei care vând la tarabă, dar şi angajaţii magazinelor din zona pieţei, vin la serviciu cu maşina şi fiecare vrea să o lase în parcarea de la Hală. Noi am stabilit ca loc de parcare pentru comercianţi fosta piaţă de păsări, care este foarte aprope de zona cu tarabe, însă niciunul nu vrea să îşi lase maşina acolo. Toţi se îngrămădesc în faţa Halei, fără să ţină cont că acolo ar trebui să parcheze clienţii, care până la urmă tot lor vin să le facă vânzare. Să sperăm că după ce se vor pune bariere şi se va plăti în funcţie de cât timp este ocupat locul de parcare, comercianţilor nu le va mai conveni să îşi ţină maşinile acolo toată ziua şi le vor duce în spatele pieţei, unde e zona rezervată pentru ei”, ne-a mai declarat directorul Meluţa Drăguţ.

Că parcarea recent amenajată este ocupată în continuare mai mult de vânzătorii din piaţă, se vede după numărul mare de dube de aprovizionare staţionate. În lipsă de alternativă, brăilenii care vin la piaţă îşi lasă maşinile pe prima bandă a carosabilului, perturbând astfel traficul rutier.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro