• SUPAGL Brăila îi înlocuieşte pe cei existenţi pe porţiunea dintre ieşirea din municipiu şi sensul giratoriu de la intersecţia cu Str. Mircea Mălăeru • deocamdată, nu se face acest lucru şi pe tronsonul dintre APAN şi Staţia de Epurare, unde parapeţii lipsesc complet de mai multă vreme, după ce au fost furaţi de persoane rămase neidentificate • oficialii brăileni promit, însă, că anul viitor vor fi puşi parapeţi metalici şi pe această porţiune de şosea • investiţia se va ridica la aproape 5 miliarde de lei vechi
Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila a început, de ieri, să înlocuiască parapeţii metalici de pe marginea digului Brăila - Galaţi. Astfel, de la ieşirea din municipiu şi până la noul sens giratoriu făcut de curând la intersecţia cu strada Mircea Mălăeru, parapeţii existenţi, care sunt din metal vopsit şi au ajuns într-o stare destul de precară, fiind ruginiţi şi chiar rupţi pe alocuri, vor fi schimbaţi cu alţii nou-nouţi, din oţel zincat. Directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu, ne-a informat că noii parapeţi se vor monta pe o lungime de 420 metri liniari. Costul acestora se ridică la 169.000 lei (1,69 miliarde de lei vechi n.n.). Lucrarea este executată de SUPAGL, în regie proprie.
Pentru anul viitor, administraţia locală şi-a propus să monteze parapeţi noi şi pe bucata de şosea de la APAN până în dreptul Staţiei de Epurare. De altfel, lipsa parapeţilor metalici de pe porţiunea din DN 22B (digul Brăila - Galaţi) aflată pe raza administrativă a municipiului Brăila a fost intens criticată în ultima perioadă de numeroşi şoferi. De la APAN până în dreptul Staţiei de Epurare, drumul este întreţinut de Primăria Brăila, care trebuie să asigure atât parapeţii laterali cât şi alte operaţiuni specifice, cum ar fi deszăpezirea şi împrăştierea de material antiderapant. Din păcate, de mai mult timp aceşti parapeţi lipsesc cu desăvârşire după ce au fost efectiv furaţi, bucată cu bucată, cel mai probabil pentru a fi vânduţi la fier vechi. Pentru a se pune parapeţi în stânga şi în dreapta şoselei, pe acea porţiune în lungime de 1.480 metri liniari, va fi nevoie de o sumă considerabilă. Este vorba despre 477.000 lei, adică aproape 5 miliarde de lei vechi. “S-a făcut un calcul şi s-a ajuns la această sumă, ce implică costul materialelor, manopera şi utilajele folosite pentru realizarea lucrării. Suma va fi prinsă în bugetul pe anul viitor, în vederea executării acestei operaţiuni”, ne-a declarat directorul Munteanu.