Mergi la conţinutul principal

Parada cailor și colinde în cinci limbi la Festivalul „Colindul Sfânt și Bun” de la Viziru

• cea de a IV-a ediție a Festivalului de colinde, tradiții și obiceiuri „Colindul Sfânt și Bun” se va desfășura duminică, 18 decembrie, de la ora 16.00, la Căminul Cultural Viziru • festivalul coincide cu Ziua Minorităților, astfel că vor fi interpretate colinde în limbile română, rusă, greacă, rromani și indiană sanscrită • în deschiderea festivalului, va fi organizată Parada cailor și căruțelor de la Viziru

 

Lume, lume! Mare festival de colinde și distracție cum nu a mai văzut județul în comuna Viziru, unde trăiesc și muncesc laolaltă români și romi și unde își desfășoară activitatea Asociația Grupul de Inițiativă Viziru - recompensată cu Diploma de Excelență și Premiul al III-lea pentru Voluntariat și implicare civică la Ediția a II-a a Galei de Excelență a Comunității Brăilene.

Astfel, Primăria și Consiliul Local al Comunei Viziru, în parteneriat cu Asociația Grupul de Inițiativă Viziru organizează duminică, 18 decembrie, de la ora 16.00, la Căminul Cultural Viziru, cea de-a IV-a Ediție a Festivalului de colinde, tradiții și obiceiuri „Colindul Sfânt și Bun”. Invitați la festival: Ansamblul „Garofița” din satul Lanurile, Ansamblul vocal-instrumental „Mărtăcești”  (condus de pr. Cristian Calu), Ansamblul „Vulturașul”, din Mircea Vodă, Ansamblul „Pandora”, din municipiul Brăila, Ansamblul „Bucuria”, Grupul „Colindătorii”, Grupul „Domisol”, Corul „Crromatic” și Corul „Nectar”, din comuna Viziru.

În deschiderea festivalului, va fi organizată o inedită Paradă a cailor și a etniilor, devenită, deja, o tradiție la Viziru.     

„Dragi vizireni și prieteni din toată lumea, vă invităm duminică, 18 decembrie, la cea de-a IV-a Ediție a Festivalului de colinde, tradiții și obiceiuri „Colindul Sfânt și Bun”. Pe 18 decembrie este și Ziua Minorităților din România, astfel că păstrăm tradiția și vom cânta colinde în mai multe limbi: rusă, greacă, rromani, indiană sanscrită și, bineînțeles, română. În deschiderea spectacolului care va avea loc la Căminul Cultural Viziru, vă invităm la Parada cailor și căruțelor din comuna Viziru, de la ora 15.00, plecarea fiind de la Monumentul Eroilor. La această paradă vor participa și soliștii care vor evolua pe scena festivalului de colinde, dar și toate costumele de capră, urs și mascați, precum și sătenii îmbrăcați în portul tradițional românesc”, a fost invitația lansată în mediul online de Virgil Burcuș, animator al vieții culturale din localitate, fondator și dirijor al Corului „Nectar” de la Viziru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro