La rindul sau, ambasadorul Vladeta Jankovici a cerut Papei sa nu recunoasca independenta Kosovo: "Serbia se asteapta la acelasi tratament ca si cel acordat altor tari crestine, libere, independente, democratice, adica sa ii fie respectate integritatea teritoriala si suveranitatea, inclusiv provincia Kosovo".
Papa Benedict a cerut "tuturor partilor sa actioneze cu prudenta si moderatie si sa caute solutii care sa favorizeze respectul reciproc si reconcilierea".
"Stiu cit de mult a suferit poporul sirb in recentele conflicte si imi exprim toata bunavointa fata de el, precum si fata de alte natiuni din Balcani care au fost afectate de evenimentele triste din secolul trecut", a adaugat el.
"Sfintul Scaun apreciaza foarte mult legaturile diplomatice cu Serbia", a subliniat Benedict. "Situatia geografica din Serbia, la frontierele crestinatatii orientale si occidentale, ii ofera oportunitatea unica de promovare a dialogului ecumenic", a continuat Suveranul Pontif.
"Proximitatea Serbiei de Islam, prin istoria marcata de Imperiul Otoman si prezenta a numerosi musulmani in regiune deschide posibilitati pentru dezvoltarea dialogului interreligios", a continuat Papa.
"In conditiile in care depuneti eforturi pentru un viitor mai sigur, este esential sa va reamintiti ca identitatea si bogata traditie culturala ale tarii sint profund ancorate in credinta crestina si in dragostea de Dumnezeu", a continuat Papa.
Vaticanul inca nu a anuntat oficial pozitia referitoare la independenta Kosovo.