Mergi la conţinutul principal

"Paleta Triunghiului Artistic"

In perioada 19 noiembrie - 14 decembrie se deruleaza la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" proiectul educational "Paleta Triunghiului Artistic", in parteneriat cu Colegiul National "Spiru Haret" din Bucuresti. Initiativa a apartinut elevilor bucuresteni, care au constatat ca elevii nu mai sint interesati de arte, ca aceasta pierde teren in favoarea cinematografelor din mall-uri sau a cluburilor. Pentru a derula actiunile gindite ei au contactat elevi braileni de la Liceul de Arta Braila, pe care i-au cunoscut in cadrul unui proiect national antidrog. Acestia, la rindul lor, au pus un program pe hirtie si au fost cu el la conducerea scolii, pentru ca directorul sa-l aprobe. "A fost pentru prima data cind s-a intimplat asa ceva si am fost incintat. Le-am aprobat activitatile pe care doreau sa le desfasoare, le-am acordat tot sprijinul", a spus directorul Adrian Simion. Principala actiune a proiectului este realizarea festivalului "Exprima-te liber prin arta!". In cadrul acestuia se vor organiza: o expozitie de desen - "Armonia artelor in societate", competitie intre artistii bucuresteni si braileni, o expozitie de design - "Stilul vestimentar in culturile contemporane", in care artistii celor doua licee isi vor prezenta pe scurt creatiile, o expozitie concurs de fotografie - "De ce ne place Bucurestiul?/De ce ne place Braila?" si se vor monta trei piese de teatru, doua cu aceeasi tema - "Instigare la cultura", fiecare echipa scriindu-si propriul scenariu, si o piesa de teatru comuna, unde cele doua echipe vor lucra impreuna, cu tema "Valorile culturale". Pentru toate cele trei activitati se vor acorda premii. Aceste activitati se vor desfasura in luna decembrie.
Evaluarea activitatilor se va realiza prin feed-back-ul publicului, sponsorilor, presei, partenerilor inscrisi in proiect. In final se urmareste si redactarea unor concluzii privind impactul proiectului si beneficiile acestuia: cresterea popularitatii trupelor de teatru, indreptarea atentiei tinerilor catre acesta, dobindirea de experienta in realizarea proiectelor educationale.
Actiunile sint sprijinite financiar de sponsorii atrasi de elevii Colegiului National "Spiru Haret" Bucuresti. Ca parteneri in acest proiect participa, intre altii: Parlamentul Tinerilor Sector 2, Consiliul Municipal al Elevilor, Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret, Ministerul Culturii si Cultelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu