Mergi la conţinutul principal

Palatul Copiilor pregatit pentru un inceput in forta al noului an scolar

Palatul Copiilor isi va deschide portile si in acest an, oferind multe surprize pentru cei care ii vor trece portile.
In primul rind, iubitorii muzicii vor putea sa-si studieze instrumentul preferat pe noile achizitii. Au fost cumparate, cu bani de la Guvern, mai multe instrumente: vioara, contrabas, tambal, chitara electrica si clasica, flaut, corn si un set de percutie. "Acum avem si o statie de sonorizare, ceea ce ne va permite sa oferim cu diferite ocazii spectacole de buna calitate, sa se bucure parintii, elevii si spectatorii. Am achizitionat si un microbuz de 16^1 locuri, cu care vom putea face economii atunci cind trebuie sa ne deplasam la concursuri in tara, dupa ce vom obtine licenta de transport. Toate spatiile pe care le avem la dispozitie sint pregatite, igienizate, reparate, cu forte proprii. Practic aceste spatii sint insuficiente, in special pentru cercul de dansuri. Ca sa rezolvam problema am apelat la salile de sport ale scolilor. Noua ne-ar trebui un spatiu nou, mai ales ca acum se va retroceda si cladirea in care avem sediul central si nu vom mai avea spatiu deloc. Anul trecut am reusit sa obtin oficial o dovada ca va fi retrocedata cladirea si am putut sa depun documentatia necesara pentru construirea unui nou spatiu. Am semnale ca va fi aprobata si vom obtine finantare, insa pina nu vine un raspuns oficial nu pot sa spun nimic exact", a explicat directorul Angela Bastiurea.
Noul sediu al Palatului Copiilor ar urma sa fie construit pe baza sportiva "Pescarusul" din Parcul Monument, terenurile de sport urmind sa nu fie afectate de noua constructie. Aceasta a fost considerata de Consiliul de Administratie al Palatului cea mai buna varianta, celelalte, care aveau in vedere cladiri situate in centrul orasului, ofereau spatii insuficiente.

Frecventarea oricarui curs este gratuita

Inscrierile incep pe 17 septembrie, iar in perioada 24 - 30 septembrie se organizeaza Ziua Portilor Deschise, cind elevii si parintii pot veni sa vada la fata locului ce ofera fiecare cerc organizat in cadrul palatului. Ca si in anii trecuti, la Palatul Copiilor se pot urma cursuri gratuite de: chimie experimentala, electrochimie, fizica aplicata, constructii electronice, informatica, electrotehnica, radiocomunicatii, desen-pictura, teatru, foto-cineclub, muzica vocal-instrumentala, muzica populara, dans modern, dansuri populare, sah, tenis de cimp, orientare turistica, go, cultura si civilizatie franceza, educatie civica si ziaristica. "Frecventarea oricarui curs este gratuita, insa parintii, daca vor, in cadrul comitetelor de parinti ale cercurilor, pot decide sprijinirea activitatii copiilor prin achizitionarea lucrurilor necesare. De exemplu, la cercurile de dansuri parintii realizeaza costumele copiilor, care sint personale, vin in contact cu pielea copiilor si nu este indicat sa se transmita de la unul la altul", a explicat prof. Angela Bastiurea. Pentru inscriere, copiii au nevoie de copii dupa certificatul de nastere si buletinul unuia dintre parinti si trebuie sa mai completeze o cerere tip, care se ia de la Palatul Copiilor, si care trebuie semnata de catre unul dintre parinti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu