Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Palatul Copiilor a fost cerut de mostenitori

Retrocedarea imobilelor in natura a pus in dificultate de multe ori sistemul de invatamint, la nivel national, pentru ca o serie de gradinite sau scoli functionau in cladiri nationalizate. La Braila sint doar patru cazuri de acest fel, ultimul fiind cel al Palatului Copiilor, imobilul situat in B-dul Cuza nr. 97. Proprietarul, domiciliat in Canada, a solicitat chiar ieri Inspectoratului Scolar retrocedarea casei. "Acest imobil este proprietatea Ministerului Educatiei, iar aceste documente la vom inainta la minister. Specialistii de acolo, dupa ce vor consulta documentele celor care il revendica, vor hotari daca va fi retrocedat sau nu. Termenul de depunere a cererilor de retrocedare in natura, conform Legii 10/2001, a trecut, insa daca au documente, mostenitorii pot solicita imobilul in instanta", a spus inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
Interesant este ca, in acest caz, mostenitorii au fost despagubiti, primind bani in schimbul Palatului Copiilor. Cu toate acestea, ei doresc acum sa restituie banii si sa primeasca imobilul in natura.
Din sistemul de invatamint au mai fost retrocedate Gradinita nr. 9, situata pe b-dul Cuza, vizavi de Colegiul "Balcescu", corpul "B" al Palatului Copiilor situat pe str. Campiniu si cladirea Grupului Scolar "Ana Aslan". "La Gradinita nr. 9 au venit executorii judecatoresti cu camioanele, au incarcat tot ce avea gradinita si in aceeasi zi au eliberat imobilul. Gradinita va functiona in cadrul altei unitati situate pe str. Oituz. Parintii au fost de acord cu aceasta locatie. Primaria a incercat negocierea, insa cereau foarte multi bani pentru chirie, asa ca s-a renuntat. Activitatea Palatului Copiilor care se desfasura si in corpul B s-a restrins in corpul din Cuza, insa, daca va trebui sa eliberam urgent si acest sediu, nu voi avea alta solutie decit sa repartizez fiecare cerc in cite o scoala", a explicat inspectorul general Lilliana Tudoran.
Pentru cladirea in care functioneaza Grupul Scolar "Ana Aslan" se plateste chirie, iar acesta va functiona mai departe in cladirea scolii noi din cartierul Calarasi IV, cind va avea si invatamint gimnazial. Inspectoratul Scolar mai are probleme si cu spatiul Gradinitei nr. 15, ocupat de Autoritatea Judeteana pentru Tineret, care nu vrea sa se mute pentru ca Primaria nu ii da un spatiu adecvat. In acest diferend s-a implicat institutia Prefecturii, astfel ca sint sperante ca Gradinita nr. 15 sa se intoarca in spatiul propriu incepind cu 15 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii