Mergi la conţinutul principal

Pachete de la UE distribuite în comuna Viziru înainte de Alegerile Parţiale

* o sesizare anonimă privind faptul că în satul Lanurile din Comuna Viziru cineva ar distribui pachete ”din partea PSD”, sugerându-le oamenilor să voteze cu candidatul social-democrat la Alegerile Parţiale pentru Primăria din localitate a venit, ieri, pe adresa redacţională * contactat telefonic, preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a făcut verificări şi a precizat că totul este o diversiune din partea adversarilor * acesta a precizat totuşi că în comuna Viziru se distribuie pachete din partea Uniunii Europene, rămase nedistribuite până acum, însă totul cu acordul Prefecturii

 

 

 

 

 

Fixarea datei Alegerilor Parţiale pentru Primăria comunei Viziru, deja a agitat spiritele pe scena politică brăileană. Ieri, am primit pe adresa redacţiei o sesizare anonimă, privind faptul că în satul Lanurile cineva ar distribui sacoşe cu alimente, spunându-le oamenilor că darurile vin din partea PSD şi să voteze cu candidatul lor, actualul viceprimar, Ana-Cornelia Măcrineanu. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu această sesizare, preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a afirmat iniţial că nu crede aşa ceva şi că mai mult ca sigur la mijloc este vreo diversiune a adversarilor. Acesta a promis totuşi că se va interesa şi că va reveni cu noi informaţii şi s-a ţinut de cuvânt.

Rotaru a discutat cu viceprimarul Comunei Viziru şi ne-a precizat că povestea este parţial adevărată, că oamenii primesc alimente, însă că nu există niciun fel de legătură cu PSD sau cu vreo acţiune de tipul mită electorală. Şeful PSD Brăila a precizat că în urma acordului Prefecturii, Primăria Viziru a demarat o acţiune de distribuire a ajutoarelor venite de la Uniunea Europeană, care rămăseseră nerevendicate. Însă în comuna Viziru, nu în satul Lanurile, aşa cum suna sesizarea şi fiind vorba despre pachete, nu sacoşe.

M-am documentat. Am vorbit cu doamna viceprimar. E vorba despre Viziru nu despre Lanurile. Mi-a spus că au fost primite ajutoare de la Uniunea Europeană, în urmă cu nişte luni, pentru beneficiarii Legii 416/2001 (privind venitul minim garantat). Dar le-au dat mult mai multe decât aveau ei beneficiari pe liste. Între timp, li s-a spus: «domnule, trebuie să le daţi pe toate!» Nu ştiu ce este în ele. Că e detergent, că e ulei. Habar nu am. Am înţeles că e un pachet mai consistent. Ei au făcut între timp anchete sociale şi cei care s-au încadrat într-un anumit barem care a fost stabilit în funcţie de venituri, de situaţie familială, de numărul de copii şi aşa mai departe - repet, nu ştiu dacă astea sunt criteriile, dacă sunt şi altele, dar o chestiune de genul ăsta -, au fost chemaţi să le ia. Au avut o discuţie cu Prefectura, inclusiv astăzi, cu domnul subprefect Nicolae Niţescu. Li s-a spus să dea toate pachetele de ajutoare sociale de la Uniunea Europeană. Viceprimarul mi-a confirmat că cei care fac treaba asta sunt oamenii din Primărie care se ocupă de 416 şi am rugat-o să verifice, să nu existe cumva vreo afirmaţie din partea cuiva, atât timp cât sunt ajutoare de la Uniunea Europeană să se pomenească faptul că sunt de la nu ştiu care partid sau să fie votat nu ştiu ce partid”, a declarat Rotaru.

Ulterior, senatorul a revenit cu un telefon în care a precizat că viceprimarul comunei Viziru i-a dat asigurări că nu se întâmplă niciun fel de acţiune dubioasă în localitate şi că angajaţii primăriei, care distribuie pachetele din partea Uniunii Europene, nu transmit niciun fel de mesaje electorale.

Rotaru a dorit să puncteze că în mod cert sesizarea a venit de la vreun adversar politic, care doreşte să discrediteze PSD.

M-a sunat doamna viceprimar de la faţa locului. Nu e niciun fel de problemă. Oamenii se comportă aşa cum trebuie. Mai mult decât atât, nu sunt sacoşe, sunt cutii şi pe ele scrie clar ceva de genul: ajutor din partea Uniunii Europene. Aşa că este o găselniţă povestea!”, a conchis Rotaru.

Guvernul României a stabilit data alegerilor pe 27 iunie, pentru mai multe localităţi din ţară, inclusiv comuna Viziru, rămasă fără primar după decesul PSD-istului Dima Priceputu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro