"Până la urmă, se încearcă prin această lege un gen de condamnare colectivă" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Până la urmă, se încearcă prin această lege un gen de condamnare colectivă"

Pe lângă idiosincraziile absurde pe care le-a provocat în rândul social-democraţilor, proaspăt aprobata Lege a Lustraţiei suscită şi scenarii care vizează domeniul fantezist al teoriei conspiraţiei. De exemplu, recent, în cadrul unei conferinţe de presă a PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele filialei judeţene a partidului, a explicat că nu vede cum lustraţia va putea schimba în vreun fel viaţa românilor şi că, din punctul lui de vedere, legea este doar o găselniţă prin care se încearcă atât abaterea atenţiei de la problemele de actualitate ale societăţii, cât şi îndepărtarea unor anumiţi actori politici consideraţi incomozi.

24psd1În ceea ce îl priveşte pe prim-vicepreşedintele social-democraţilor brăileni, Aurel Simionescu, acesta a ales să privească Legea Lustraţiei ca prin vizorul spart al corectitudinii politice. Mai exact, Simionescu consideră că este incorect ca o persoană care a aderat la o ideologie să fie condamnată pentru aderenţa ei ideologică. "Din punctul meu de vedere, mi se pare incorect ca cineva care a fost aderent al unei doctrine să fie condamnat pentru faptul că a aderat la o anumită doctrină (...) Ar fi trebuit să fie condamnate faptele pe care le-a făcut în numele unei ideologii", a declarat social-democratul. Numai că, spunem noi, Aurel Simionescu omite concreteţea faptului istoric, şi anume că ideologia la care face el referire, prin regimul politic care a reprezentat-o - comunismul -, a fost una a crimei instituţionalizate (2.452.400 de victime estimate în România; sursa: www.redholocaust.org), bazată pe: opresiune, linşare morală, tortură fizică, experimente psihologice, beciuri ale morţii, lagăre, etc.

24psd2Vizavi de Legea Lustraţiei, senatorul Ion Rotaru a explicat că, din punctul lui de vedere, legea este una tardivă şi că "până la urmă, se încearcă prin această lege un gen de condamnare colectivă, dar şi selectivă în acelaşi timp". Mai mult, senatorul a explicat că se omite, oarecum cu intenţie, faptul că "trăiam într-un sistem şi apartenenţa la sistem presupunea să te aliniezi sau să fii implicat într-un fel sau altul".

Reamintim că: 1. în timpul regimului ceauşist, Aurel Simionescu a prestat servicii politice în calitate de lider al UTC Brăila şi membru în CC al UTC (1985-1989); 2. Ion Rotaru a deţinut, între 1978 şi 1989, funcţii în Comitetul Judeţean al UTC şi în cel al PCR Brăila. Deci, ambii social-democraţi intră la categoria lustrabililor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro