Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Orfanii din colonie somati sa paraseasca zona

Tinerii care locuiesc in colonia amplasata pe terenul unei benzinarii situate linga fabrica de inghetata din zona soselei Rm. Sarat unde si-au amenajat doua cocioabe au fost vizitati, miercuri seara, de o echipa de asistenti din cadrul Directiei de Asistenta din cadrul Primariei Braila, insotiti de un echipaj de la Politia Comunitara. Tinta acestei actiuni a fost aceea de a inventaria inca o data locatarii coloniei, precum si de a le prezenta pasii pe care ar trebui sa-i urmeze, astfel incit sa poata beneficia de protectia comunitatii locale. Astfel, cu ocazia acestei anchete sociale, au fost identificate 13 persoane la locatari permanenti ai coloniei dintre care 3 sint fete. Tuturor li s-a pus in vedere ca nu vor mai putea locui in cele doua colibe improvizate si ca prevederile legale le confera o serie de drepturi si ca pentru a beneficia de acestea trebuie sa se adreseze administratiilor locale pe raza de competenta carora au domiciliul. Tinerii s-au aratat interesati de oferta si au promis ca vor veni la sediul Directiei de Asistenta pentru a completa documentatia necesara pentru a beneficia de drepturile ce le revin ca asistati social. De mentionat este ca si la ancheta sociala derulata de aceeasi directie din cadrul Primariei in luna februarie, cind institutia s-a sesizat cu privire la cazul orfanilor dupa publicarea unui material in "Obiectiv - Vocea Brailei", le-au fost prezentate aceste informatii, dar nici unul dintre orfanii care locuiesc in cele doua cocioabe nu s-a prezentat la sediul institutiei asa cum au promis. De altfel si primarul municipiului Constantin Cibu a declarat la vremea respectiva ca exista posibilitatea ca tinerilor care se inghesuie pe timpul noptii in cele doua camere insalubre sa li se asigure conditii decente.
Reamintim ca orfanii locuiesc in zona respectiva de mai bine de jumatate de an, in conditii insalubre, printre mormane de gunoi si gramezi de pamint. Dupa cum ne-au povestit acestia, inainte de a se stabili pe terenul viran la iesirea din oras, locuiau in scari de bloc, dar dupa instalarea interfoanelor, nu a mai fost posibil.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii