Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ordonanta DNA a picat, in primul rind, din cauza Coalitiei de guvernamint"

Deputatul PD de Braila Horia Vasioiu este nemultumit de faptul ca nu s-a reusit trecerea prin Senat a Ordonantei prin care se transforma PNA-ul in DNA. Vasioiu admite ca prima vinovata, pentru aceste esec, este Coalitia de guvernare, care nu s-a mobilizat indeajuns, ca sa asigure majoritatea, la vot: "Este o Ordonanta care ne este absolut necesara, si nu numai pentru ca ne este ceruta de UE, ci pentru ca trebuie cu adevarat sa facem curatenie printre cei care se afla intre cei care se afla in aceasta mafie a coruptiei. Printre cei care au legatura cu acte de coruptie in tara asta si au dobindit averi extraordinar de mari fara a le putea justifica se afla si parlamentari. Este clar ca aceasta Ordonanta a picat, in primul rind, din cauza Coalitiei de guvernamint, pentru ca nu am reusit sa asiguram prezenta necesara, pentru a trece actul legislativ amintit".
Deputatul democrat a identificat mai multe cauze, care au dus la esecul din Senat, prima dintre ele fiind programarea gresita a discutarii Ordonantei: "A fost extrem de gresit aleasa ziua de joi, pentru a se discuta Ordonanta, pentru ca joi este sedinta de Guvern, si unii ministri sint senatori, iar acestia nu puteau lipsi de la sedinta de Guvern. De asemenea, este inexplicabil faptul ca senatori liberali se aflau la o intilnire cu niste reprezentati ai Internationalei liberale, si nu au fost prezenti in sala la momentul respectiv. Mai grav este ca si unii reprezentanti ai UDMR au votat impotriva Ordonantei, vrind probabil sa-si arate muschii, ca daca Alianta nu este de acord cu statutul minoritatilor, atunci ei pot face in asa fel, incit anumite legi ale actualului Guvern, din care fac parte, sa nu treaca".
Vasioiu este de parere ca este absolut necesar sa se ia masuri impotriva senatorilor care au lispit, si sa se discute cu UDMR-ul, "daca mai vrea sa faca parte din coalitia de guvernamint".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii