Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ordinele de plata inlocuiesc declaratiile privind obligatiile bugetare

Declaratiile privind obligatiile firmelor la bugetul de stat pot fi inlocuite, in unele cazuri, cu ordinele de plata emise de contribuabili catre Trezoreria Statului, potrivit unui ordin al Ministerului Finantelor Publice (MFP), intrat in vigoare la sfirsitul lunii noiembrie.
Actul normativ stabileste ca firmele pot folosi ordinul de plata, utilizat pina in prezent doar ca dovada pentru achitarea obligatiilor bugetare, si pentru inlocuirea declaratiilor pe baza carora se stabilesc obligatiile de plata. Substituirea este posibila doar pentru acele obligatii care coincid cu suma de plata, adica fara deductibilitati sau regularizari si numai daca in perioada de raportare rezulta sume de plata. Pentru a putea fi asimilat declaratiei pentru stabilirea obligatiilor la bugetul consolidat, suma de plata pentru perioada de raportare va trebui achitata integral si pina la termenul de plata prevazut de lege. In situatia in care contribuabilul a utilizat mai multe cai de transmitere a declaratiei fiscale, va fi inregistrata prima declaratie depusa. Orice corectie ulterioara a unei sume declarate se face prin depunerea unei declaratii fiscale rectificative.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii