Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ORC si-a prelungit programul de lucru cu publicul

Oficiul Registrului Comertului (ORC) si-a prelungit la 8 ore programul de lucru cu publicul, iar certificatele constatatoare cuprinzind starea la zi a societatilor comerciale si copiile certificatelor se emit pe loc.
Masurile survin ca urmare a solicitarii ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, care a solicitat Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) introducerea acestor prevederi obligatorii pentru salariatii serviciilor judetene in scopul imbunatatirii activitatii.
Prelungirea programului a fost motivata de faptul ca, pina acum, doar in doua judete programul de lucru cu publicul al oficiilor judetene ale ORC depasea 6 ore pe zi, in timp ce in unele judete exista program de lucru cu publicul de maximum 5 ore. In zilele de vineri, programul era si mai scurt, de la trei la maximum sase ore.
De asemenea, solicitarea privind emiterea pe loc a certificatelor constatatoare cuprinzind starea la zi a firmei si a copiilor certificatelor a pornit de la faptul ca eliberarea acestor documente dura mai multe zile si, in multe situatii, ingreuna activitatea societatilor comerciale.
Pentru punerea imediata in aplicare a acestor masuri, ORC-urile aveau obligatia sa organizeze activitati in doua schimburi pentru instituirea unui program de lucru largit, sa redimensioneze spatiile in vederea eliberarii pe loc a documentelor si sa afiseze la loc vizibil programul de lucru cu publicul.
"Memorandumul privind aceste masuri a fost propus inca din data de 9 mai, astfel incit toate Oficiile stiau ce au de facut. Prin urmare, noi, la Braila, am fost pregatiti si am facut schimbarile respective inca de la 1 iunie. Mai putin organizarea in doua schimburi, pentru ca la noi nu este cazul. Cu siguranta, o astfel de masura era imperios necesara la Oficiile din Bucuresti sau Timisoara, de pilda", ne-a declarat Veronica Tuta, directorul Oficiului Registrului Comertului Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii