Mergi la conţinutul principal
Elevii clasei a X-a de la Liceul de Arte, la lucru în fața Muzeului Brăilei

Oră de modelaj în stradă

* pentru a doua oară în această toamnă, elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclée” au realizat lucrări în lut la Muzeul Brăilei ”Carol”, sub atenta supraveghere a prof. Lucian Constantin, artist plastic ceramist * este, însă, pentru prima dată când ora de modelaj este predată în plină stradă * elevii clasei a X-a au dat viață personajelor din ”Muppets”, ”SpongeBob” și ”Uimitoarea lume a lui Gunball”

 

Oră de modelaj la Muzeul Brăilei ”Carol I”, în plină stradă, chiar în fața Centrului Diversității Culturale din Piața Traian nr. 3.

După ce, pe 23 septembrie, sub coordonarea prof. Lucian Constantin, artist plastic ceramist, elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclée” Brăila au participat la o primă oră de modelaj (la Secția Arheologie și Centrul Diversității Culturale – Muzeul Brăilei ”Carol I”), de data aceasta elevii clasei a X-a de la instituția de învățământ au dat formă lutului în plină stradă, date fiind condițiile dictate de pandemia de coronavirus.  

”După prezentarea Expoziției temporare ”AMICUL COPIILOR. Incursiune în istoria literaturii pentru copii și a benzii desenate românești (de la 1878 până în zilele noastre)”, din colecțiile ing. Cristian Dumitru și Mihail Dumitru (Asociația Muzeul Jucăriilor București) - susținută de Camelia Hristian, Șef Serviciu Relații Publice (Muzeul Brăilei ”Carol I”) - personaje precum Micul Prinț din desenul animat realizat după cartea scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, Elmo din ”Muppets”, BMO din ”Să înceapă aventura”, Plankton din ”SpongeBob”, Finn din ”Să înceapă aventura”, Gumball din ”Uimitoarea lume a lui Gumball”, Jake din ”Să înceapă aventura”, Pufulete din ”Ciudățenii”, Fetița din ”Powerpuff” au prins viață din lutul modelat de artiștii de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclée" Brăila, clasa a X-a, sub coordonarea prof. Lucian Constantin, artist plastic ceramist”, se precizează într-un comunicat al Serviciului Relații Publice din cadrul Muzeului Brăilei ”Carol I”.

La inedita oră de modelaj a participat și conf. univ. dr. Costin Croitoru, manager interimar al Muzeului Brăilei ”Carol I”, nelipsit de la activitățile organizate de prestigioasa instituție de cultură pentru copii și elevi. La finele orei de modelaj, elevii clasei a X-a de artiști ceramiști și-au prezentat, fiecare lucrările realizate în lut, sub atenta supraveghere a prof. Lucian Constantin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro