Mergi la conţinutul principal

Orăşelul imigranţilor din Calais

Numărul migranţilor prezenţi în imensa tabără improvizată de la Calais, în nordul Franţei, s-a dublat în ultimele trei săptămâni, ajungând de la 3.000 la între „5.500 şi 6.000", au indicat ieri autorităţile locale, relatează Agerpres. Acest aflux se explică în principal prin „dificultatea de a traversa în Marea Britanie" după numeroasele lucrări de securizare a Eurotunelului şi a drumului care duce în portul Calais, unde au fost instalate grilaje, a explicat prefectul Fabienne Buccio. Din acest motiv, migranţii „se sedentarizează, unii aflându-se acolo de opt luni", a indicat ea.
Tabăra improvizată, supranumită „jungla" şi aflată la circa o oră de mers pe jos de centrul oraşului, foarte aproape de mare, se aseamănă acum „mai mult cu un sat organizat decât cu o tabără de corturi", a mai declarat Fabienne Buccio, explicând că au apărut şcoli, biserici, moschei, restaurante, magazine, saloane de coafură.
Tot potrivit prefectului, structura populaţiei s-a modificat: dacă înainte migranţii proveneau mai ales din Cornul Africii, acum există mulţi irakieni, iranieni şi sirieni, care sosesc cu familiile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro