Mergi la conţinutul principal

Orăşelul Copiilor îi aşteaptă pe micii brăileni cu poveşti, spectacole şi o feerie de lumini

• orăşelul s-a deschis duminică, aşa cum fusese programat, în ciuda ploii şi a frigului • ploaia a reuşit, totuşi, să încurce destul de tare planurile organizatorilor, care s-au văzut nevoiţi să scurteze foarte mult traseul Alaiului lui Moş Crăciun • astfel, nu s-a mai plecat din Centrul Vechi, mai exact din dreptul Teatrului “Maria Filotti”, ci de la Sala Polivalentă • copiii îmbrăcaţi în personaje de basm au fost astfel protejaţi de vremea rea

 

Orăşelul Copiilor s-a deschis, oficial, duminică, 17 decembrie, în ciuda ploii care a încurcat destul de tare planurile organizatorilor. Astfel, la ora 17.00, aşa cum fusese programat, primarul Marian Dragomir a aprins luminile de sărbători, iar distracţia a început pe scena amenajată în rondoul Parcului Monument. Butonul nu a fost apăsat doar de primar ci şi de “Anul Nou 2018”, mai exact de copilul îmbrăcat în alb care personifica anul ce va să vină. O mulţime de personaje din basme sau din desenele animate cele mai îndrăgite de cei mici au urcat pe scenă alături de primar şi de Anul Nou, după ce au făcut parte din Alaiul lui Moş Crăciun, ce a sosit în Parcul Monument în caleşti gătite ca în poveşti. Primăria şi Teatrul pentru Copii “Cărăbuş” s-au străduit să aducă Alaiul lui Moş Crăciun cât mai aproape de imaginaţia şi bucuria sinceră a copiilor care ar fi asistat la mica paradă a personajelor de basm. S-au pregătit din timp costumele şi regia spectacolului stradal, care ar fi trebuit să înceapă, duminică, la ora 15.00, din dreptul Teatrului Maria Fillotii, şi să continue pe strada Mihai Eminescu, pe bulevardul Independenţei, în Piaţa Independenţei, apoi pe Calea Călăraşilor, până în Parcul Monument. Din păcate, ploaia şi vântul rece au făcut ca alaiul să plece până la urmă, la ora 16.30, din dreptul Sălii Polivalente şi să parcurgă cele câteva sute de metri până în rondoul din Parcul Monument, unde era amenajată scena. Chiar şi aşa, însă, au fost câteva zeci de copii care i-au însoţit, pe scurtul traseu, pe Moş Crăciun şi persoanajele sale de poveste.

Începând de duminică şi până la Crăciun, cei mici sunt aşteptaţi în Orăşelul Copiilor, unde se află Căsuţa lui Moş Crăciun. Acolo, în fiecare seară, între orele 17.00 şi 18.00, moşul le va citi copiilor poveşti. De asemenea, în fiecare seară, între 18.00 şi 19.00, vor fi susţinute spectacole pentru cei mici. Marţi, 19 decembrie, pe scenă va fi un spectacol susţinut de Palatul Copiilor Brăila. Miercuri, pe scenă va urca Grupul Vocal “Steluţe Dunărene”. Joi, spectacolul va fi susţinut de Şcoala Populară de Artă “Vespasian Lungu”, iar vineri pe scenă se va afla Roxana Ştefan & Company.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro