Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt persoane, ranite intr-o sinagoga din Moscova de un skinhead

Opt persoane, intre care un rabin, au fost ranite, miercuri seara, intr-o sinagoga din centrul Moscovei, fiind injunghiate de un tinar banuit ca ar face parte dintr-un grup de extremisti de dreapta, transmite AFP.
Incidentul a fost condamnat si catalogat drept "provocare" de catre Ministerul rus de Externe, in timp ce marele rabin al Rusiei, Berl Lazar, a denuntat, joi, o "atmosfera generalizata de rasism si xenofobie", care nu se limiteaza doar la un curent antisemit.
"Opt angajati au fost raniti, patru dintre acestia fiind in stare grava", a declarat asistenta rabinului sinagogii de pe strada Bolsaia Bronnaia, din centrul capitalei ruse.
Trei tineri in virsta de 18 ani, un rabin, seful securitatii si alti angajati ai sinagogii au fost spitalizati in urma acestei agresiuni, potrivit sursei citate.
Un cetatean american, un israelian si un tadjic figureaza printre victime, potrivit Parchetului General, citat de agentia Ria-Novosti.
Potrivit rabinului-sef, Itzhak Kogan, incepuse rugaciunea de seara, moment in care un tinar inarmat cu un cutit a patruns in incinta cantinei, situata la etajul intii al sinagogii.
"Am auzit tipete. In timp ce paraseam sala de rugaciune, am observat o persoana necunoscuta care fugea. Ulterior, am vazut pe coridoare trei sau patru persoane ranite", a declarat Itzhak Kogan.
Rabinul spitalizat, care a suferit doua rani grave, a fost operat in cursul serii.
Agresorul, in virsta de 20 de ani, Aleklsandr Koptev, a fost arestat si pus sub urmarire penala pentru tentativa de omor voluntar cu motivatii "religioase si etnice".
Potrivit presei rusesti si a responsabililor din cadrul sinagogii, atacatorul este un skinhead, membru al unei grupari extremiste.
Ministerul rus al Afacerilor Externe a denuntat comiterea unui "act criminal", potrivit unui comunicat al acestei institutii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii