Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt morti in urma coliziunii dintre doua aparate de zbor, in Austria

Coliziunea dintre un elicopter si un avion de mici dimensiuni, produsa luni la prinz, in regiunea Zell am See (centrul Austriei), s-a soldat cu moartea a opt persoane, a declarat directorul biroului local al Crucii Rosii, Gerhard Huber, citat de AFP.
Crucea Rosie a fost avertizata de un apel de urgenta, cu putin timp inaintea orei locale 11.00 (12.00 ora Romaniei), prin care a fost semnalat un accident de avion produs deasupra pistelor de ski din aceasta regiune din provincia Salzburg, a precizat Huber pentru agentia APA.
Toate cele sapte persoane aflate la bordul elicopterului apartinind unei companii elvetiene au murit in accident. Pilotul avionului privat, care nu avea pasageri la bord, a decedat si el in urma coliziunii ale carei cauze ramin neelucidate, a precizat Huber.
Ramasitele celor doua aparate de zbor, dintre care unul a luat foc, s-au imprastiat pe o raza de peste 20 de metri, potrivit echipajelor de salvare detasate la fata locului.
Avionul de mici dimensiuni, de tip Katana, a decolat de pe aerodromul din Zell am See - localitate renumita pentru statiunea sa de ski si care este si un loc de pelerinaj catolic - cu putin inainte de ora 11.00 (12.00 ora Romaniei), a precizat un purtator de cuvint al aerodromului.
Elicopterul de tip Super Puma, care transporta colete, ceruse cu putin timp inainte autorizatia turnului de control regional de a survola spatiul aerian local, a adaugat sursa citata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii