Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt infractori braileni urmeaza sa fie extradati

Opt braileni care erau dati in urmarire internationala pentru ca fugeau de inchisoare urmeaza sa fie extradati pentru a-si executa pedepsele la care au fost condamnati. Fapte pentru care urmeaza sa stea dupa gratii le-au comis in Romania, dar au reusit sa plece din tara deoarece au fost cercetati in stare de libertate. Toti au fugit fie pina la emiterea mandatului de arestare preventiva sau de executare a pedepsei, ori in perioada termenului de recurs pina la emiterea mandatelor. Brailenii au fost prinsi in Spania, Italia si Austria si urmeaza sa ajunga in inchisorile din Romania dupa finalizarea procedurilor de extradare.
Anul acesta, in urma datelor furnizate de politistii braileni colegilor de la Biroul National Interpol, au fost localizati si arestati in vederea extradarii, din Italia, doi braileni. Ionel Florentin Gavrilescu (41 de ani) se sustragea punerii in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de un an si doua luni inchisoare, emis la data de 20 octombrie 2004, pentru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat. Cristian Lauda (28 de ani) era condamnat la 4 de inchisoare pentru savirsirea infractiunii de furt din buzunare. Acesta a fost prins in flagrant de politistii italieni in ziua de 15 ianuarie, in Roma, in timp ce sustragea bani si acte din buzunarul pantalonului unui cetatean italian.
De asemenea, judiciaristii braileni continua procedurile de extradare si pentru sase urmariti braileni, arestati pe parcursul anilor trecuti. Din Spania urmeaza sa fie trimisi in tara Mugurel Aurelian Leu (32 de ani), Stelica Antofe (28 de ani) si Gheorghe Bujob (33 de ani). Primul dintre ei a fost condamnat, in 2003, la 5 ani de inchisoare pentru tilharie, intrucit a sustras marfuri in valoare de 1.381.000 lei vechi dintr-o societate, prin amenintare si violenta asupra angajatilor acesteia. Stelica Antofe, din comuna Jirlau, are de executat o condamnare din 2005, de 3 ani si 6 luni inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de furt din societati comerciale, pe care le-a prejudiciat cu 10.162.790 lei. Gheorghe Bujob, din comuna Baraganu, a fost condamnat, in 2003, la un an si sase luni inchisoare pentru furt. "Din Italia vor fi extradati Cotiga Lucian (29 de ani) condamnat, la 17 noiembrie 2005, la un an si sase luni inchisoare pentru savirsirea infractiunii de tilharie si Marghiu Claudiu Viorel (37 de ani) condamnat, la 31 ianuarie 2006, la 4 ani si doua luni inchisoare pentru furt. Din Austria va fi trimis Micu Marian (37 de ani) condamnat, la data de 27 septembrie 2000, la doi ani de inchisoare pentru inselaciune", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Alti patru braileni au fost deja extradati

De la inceputul anului, o data cu modificarile aduse Legii 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, au fost extradati patru braileni urmariti international, ce fusesera prinsi in strainatate. Primul dintre brailenii trimisi in Romania de la intrarea in Uniunea Europeana este Tudorel Durbaca (42 de ani) din satul Lacu-Rezi, orasul Insuratei, ce fusese condamnat, in 2001, la doi ani inchisoare pentru savirsirea infractiunii de perversiuni sexuale. El a fost extradat din Grecia la data de 11 ianuarie, dupa ce a executat acolo o pedeapsa de 10 ani inchisoare, pentru furt.
La mai putin de 2 saptamini a fost urcat in avion, din Spania si Adrian David (48 de ani) considerat capul retelei "permise false", cauza in care sint judecati 20 de inculpati, inclusiv opt ofiteri si subofiteri de politie braileni. Acesta se sustragea executarii mandatului de arestare preventiva emis, in lipsa, in 2004, de Tribunalul Braila, pentru comiterea infractiunilor de fals si uz de fals. In luna februarie a ajuns in Romania si Constantin Pruteanu (39 de ani) care va sta dupa gratii doi ani, pentru tilharie. Cel mai recent extradat este Constantin Ion Poteca (27 de ani) din orasul Ianca, ce a fost preluat, luni, de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale de la Aeroportul International "Henry Coanda". Acesta a fost preluat de la ofiterii Biroului National Interpol, fiind extradat din Italia deoarece se sustragea punerii in aplicare a unui mandat de executare a 5 ani de inchisoare. La aceasta pedeapsa a fost condamnat pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, fapta comisa la data de 28 martie 2001, cind a demontat si sustras o pompa pentru irigatii din sistemul comunei Movila Miresii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii