Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt ani de puscarie pentru tentativa de omor

Tribunalul Braila l-a condamnat, zilele trecute, pe Radu Cojocaru, in virsta de 47 de ani, autor al unei agresiuni petrecute asta-iarna in comuna Viziru, la 8 ani de inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru tentativa de omor si violare de domiciliu. Inculpatul - mare impatimit al alcoolului - a dat buzna in gospodaria unei vaduve si a lovit-o cu un cutit de bucatarie, ca un apucat, pentru ca-i refuzase avansurile. Desi atentase la viata femeii, Cojocaru a fost cercetat si trimis in judecata in stare de libertate.
Drama s-a petrecut de Sfintele Sarbatori ale Craciunului, mai precis in ziua de 26 decembrie 2006. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, dupa ce a dat pe git un pahar de coniac, Radu Cojocaru a intrat neinvitat in curtea vecinei sale Jeni, ca sa-i faca avansuri. Individul luase cu el o sticla cu vin, din care a inceput sa bea. Femeia - vaduva, mama a trei copilasi cu virste sub 8 ani - spala rufe sub un sopron, in curte. Mezina familiei, de doar doi anisori, era in casa, iar ceilalti copii plecasera cu "Steaua". In acel moment, incurajat si de alcoolul ingurgitat, individul i-a propus vecinei sa se mute la ea, insa aceasta l-a refuzat.
De la discutii contradictorii, s-a ajuns la cearta in toata regula. La un moment dat, precizeaza procurorul criminalist, Jeni i-a aratat usa musafirului nepoftit, spunindu-i sa plece. Acesta, insa, a vazut negru in fata ochilor. Fara sa-i pese ca fetita e in apropiere, Cojocaru a pus mina pe un cutit de bucatarie si a lovit-o pe Jeni ca un turbat, de sapte ori, la baza gitului, in zona sinului drept, a plaminului si miinilor. Ranita grav, victima a reusit totusi sa fuga in curte, apoi in gradina casei, strigind dupa ajutor. Au auzit-o vecinii, care i-au sarit in ajutor. Acestia au gasit-o pe femeie prabusita linga un gard despartitor si i-au acordat primele ingrijiri, dupa care au chemat politia si ambulanta. In acest timp, barbatul cu apucaturi criminale a bagat cutitul in buzunar si s-a dus acasa, unde a mai dat peste cap o cana cu vin. Dupa ce s-a mai linistit, el a iesit in ulita, fiind luat la intrebari de politistii rurali. Anchetatorii precizeaza ca, in timp ce era dus la sediul politiei, Radu Cojocaru a ascuns cutitul sub bancheta masinii (de unde a fost ulterior recuperat).
Victima a fost internata in stare grava la Spitalul Judetean Braila - Sectia Chirurgie Toracica, cu multiple plagi injunghiate, medicul legist precizind ca leziunile i-au pus viata in primejdie. Jeni P. a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale. Pe parcursul anchetei penale, inculpatul a precizat ca "din cauza betiei si a geloziei, i s-a pus o ceata pe ochi, a luat cutitul de pe frigider si a lovit-o de mai multe ori pe Jeni".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii