Mergi la conţinutul principal

Oprea spune că îl ţine în frâu pe Ponta

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat că atât el, cât şi colegii săi din Parlament nu vor vota modificările propuse la Codul Penal şi nici un alt proiect care „ar slăbi statul român". „Dacă cumva actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri, şi i-am spus-o inclusiv lui Victor Ponta şi vorbesc foarte serios", a declarat preşedintele UNPR, într-o emisiune difuzată, ieri dimineaţă, de Pro TV.
Întrebat dacă propunerile din Parlament de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală reprezintă o ameninţare la adresa ţării, vicepremierul pe probleme de securitate naţională a spus: „Am menţionat mai devreme, m-aţi întrebat dumneavoastră, şi v-am spus că nu sunt de acord cu astfel de modificări". „Oricum, vreau să vă spun că orice lege, orice Cod, inculsiv acest Cod penal, normal că trebuie discutat, trebuie comentat, trebuie să existe o dezbatere publică cu toţi actorii, societatea civilă, ziariştii, actorii politici, parlamentari, asta oricum. În schimb, dacă cineva, un grup, vrea să-şi aranjeze... nu sunt de acord cu acest lucru, nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul", a declarat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.
Vicepremierul a subliniat că UNPR nu va vota în plenul Parlamentului propunerile de modificare a Codului penal. „Sunt totuşi militar şi am spus destul de clar: nu votăm aşa ceva. În momentul acela e o problemă în coaliţie, UNPR-ul are o problemă cu actuala coaliţie. Nu cred că se va ajunge la aşa ceva", a declarat preşedintele UNPR.
Spunându-i-se că, într-o astfel de situaţie, Guvernul nu-şi va putea trece proiectul fără votul parlamentarilor UNPR, Oprea a precizat: „fiţi convins că nu-l va trece, în cazul în care orice proiect ar slăbi statul român". „Şi cred că am fost destul de clar, da?", a punctat preşedintele UNPR. În acelaşi context, Oprea a spus că obiectivele UNPR sunt „interesul naţional şi statul român".
Pe 9 iunie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat o săptămână dezbaterile privind proiectele de lege care aduc modificări Codului penal şi Codului de procedură penală, iar Ministerul Justiţiei, CSM, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut termen două săptămâni pentru formularea unor observaţii. Un număr de 22 de proiecte de lege care modifică Codul penal şi Codul de procedură penală sunt, la acest moment, în atenţia deputaţilor jurişti.

UNPR nu va susţine nici moţiunea de cenzură de la toamnă

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a declarat că, în cazul unei viitoare moţiuni de cenzură, în toamnă, la adresa guvernului, va avea aceeaşi poziţie ca şi cea exprimată la moţiunea din 12 iunie, informează Agerpres. „Vom vota la fel, adică nu vom vota. Când spun că fac parte dintr-o coaliţie guvernamentală, nu pot să mă schimb de pe o zi pe alta. Ce am făcut acum voi face şi în toamnă. Vreau să ştiţi, dincolo de problemele din justiţie ale lui Victor Ponta, pe care va trebui să le rezolve ca orice cetăţean, când îl cheamă DNA-ul, Parchetul, sau oricine, Justiţia, trebuie să te prezinţi la Parchet, DNA, Justiţie, aşa face orice cetăţean, inclusiv cetăţeanul Ponta, şi vă asigur eu că va face treaba aceasta. Pe de altă parte, v-am spus, omeneşte, că pe Victor Ponta îl consider un premier tânăr şi un premier bun", a declarat Oprea în emisiunea televizată de ieri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro