Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omul si neomul politic al saptaminii

Ca la fiecare final de saptamina, ii vom evidentia pe politicienii sau
persoanele cu functii in administratia locala care s-au remarcat, din
punctul nostru de vedere, la modul pozitiv, dar si la cel negativ prin
declaratiile sau actiunile lor. Nu de alta, dar experienta ultimilor ani
ne-a aratat ca, in fiecare saptamina, sint comentarii sau fapte
laudabile ale alesilor nostri, dar si afirmatii sau actiuni de tot risul. De aceasta data, ambele evidentieri sint negative:

Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ si Constantin Cibu, primarul Brailei

Cei doi se intrec de aproape trei ani de zile in declaratii, pe tema reabilitarii patinoarului fara sa treaca si la fapte concrete. De la inceputul mandatului, fiecare dintre ei isi declara bunele intentii si sustine ca din cauza celuilalt nu reuseste sa-si materializeze promisiunile. Ultima data, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, i-a transmis primarului Constantin Cibu, inca o data, ca poate pune oricind acesti bani la bataie, ca parte a finantarii lucrarilor pentru obiectivul amintit, cu conditia ca si Consiliul Local Municipal sa contribuie cu o suma egala. Pe de alta parte, primarul sustine ba ca Primaria nu are cei 5 miliarde de lei, deocamdata, ba ca Stancu nu-i are si doar se lauda ca i-ar da, ba ca nu vrea sa mai colaboreze cu CJ-ul, pentru reabilitarea patinoarului, ci vrea sa-l dea unui investitor in concesiune si sa se ocupe acela, pe banii lui, de reabilitare. Intre timp, brailenii asteapta in zadar sa vada patinoarul reabilitat si bat drumul Galatiului, daca vor sa se bucure de citeva ore de patinaj.

Consilierii municipali si judeteni PSD

Consilierii PSD voteaza in feluri diferite, in imprejurari identice, interpretind legea dupa cum cer interesele de moment, fie ale lor, fie ale partidului din care fac parte. O dovada privind atitudinea duplicitara a alesilor PSD o reprezinta rezultatele contradictorii ale voturilor in Consiliul Local Muncipal si in Consiliul Judetean, pe tema incetarii de drept a mandatelor unor consilileri care au trecut dintr-un partid in altul. Astfel, cu participarea consilierilor PSD, Giana Patrascu si-a pierdut mandatul de consilier municipal, pe motiv de traseism politic, in timp ce in CJ, a fost pastrat si prin votul consilierilor PSD, Negru Ionascu, "vinovat" de acelasi traseism politic. E drept ca si intr-un caz si in celalalt, consilierii se protejeaza cu secretul votului, astfel incit nu este nevoie sa-si asume nici unul raspunderea pentru o atitudine diferita, in situatii similare si nici sa explice de ce PSD aplica unitati de masura diferite, pentru cazuri identice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii