Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omor din culpa, conducere in stare de ebrietate si fuga de la locul accidentului

Fost conducator auto, Ionel Chirita, 53 de ani, din satul Traian, comuna Grivita, judetul Ialomita, a fost trimis in judecata, pentru savirsirea infractiunilor de ucidere din culpa, conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si fuga de la locul accidentului. Chirita, care a fost arestat preventiv in perioada 14 - 24 ianuarie 2007, de catre Judecatoria Insuratei, a provocat un grav accident de circulatie soldat cu moartea unui carutas, dupa care, stiind ca a consumat bauturi alcoolice, a dat bir cu fugitii, fara sa stie ca a lasat la locul faptei chiar placuta cu numarul de inmatriculare al masinii.
Accidentul rutier s-a petrecut in seara zilei de 13 ianuarie 2007, inainte de ora 19.00, pe DJ 211 (intre localitatile Rosiori si Traian), mai precis la km. 11 ^ 250 m. Initial, oamenii legii au efectuat cercetarile la fata locului fara a-l cunoaste pe autorul evenimentului rutier, intrucit acesta disparuse fara urma. Ei au gasit pe carosabil caruta apartinind lui Vasile Stefan din comuna Rosiori, cu oistea rupta si asezata oblic catre santul din dreapta, iar pe proprietar mort, cu fata in jos, sub atelaj. In apropierea carutei, erau mai multe fragmente din material plastic, geamul oglinzii retrovizoare, precum si flapsul stinga fata al autoturismului implicat in accident, iar la opt metri si jumatate, bara protectie fata si placuta cu numarul de inmatriculare CL-02-SSJ. La scurt timp, a fost identificat si proprietarul Daciei Break cu numarul de mai sus, in persoana unui barbat din Calarasi. Acesta, insa, vinduse masina, fara perfectarea actelor, lui Florea Stefan, din comuna Grivita, judetul Ialomita. In final, politistii rutieristi au aflat ca, de fapt, Dacia era condusa de Ionel Chirita, din aceeasi localitate. Asa se face ca, la ora 21.10, autorul accidentului rutier mortal de la Rosiori a fost identificat si retinut pentru cercetari. Pus in fata probelor, Chirita a recunoscut ca a omis sa opreasca autoturismul dupa ce a lovit "un obstacol", declarind ca a fugit de la locul accidentului pentru ca se cinstise mai inainte cu vodca. Oamenii legii precizeaza ca, la ora la care s-a petrecut drama rutiera, inculpatul avea in jur de 1,60 grame la mie alcool in singe.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, carutasul ucis in accident a fost gasit cu 2,80 grame la mie alcool in singe (era, practic, in coma alcoolica). In plus, acesta nu avea lumini si nici vesta reflectorizanta, pentru a fi vazut de la distanta. Este si motivul pentru care, la finele anchetei, reprezentantii acuzarii au retinut culpa comuna in producerea accidentului rutier, atit a conducatorului auto, cit si a carutasului ghinionist. Lui Chirita i se imputa faptul ca "nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a condus sub influenta bauturilor alcoolice si a intrat pe contrasens", tamponind atelajul condus de victima Vasile Stefan. Cazul se afla in atentia judecatorilor braileni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii