Mergi la conţinutul principal

Olimpica Brailei a primit peste 67 milioane de lei de la Ministerul Educatiei

Iulia Ivan, eleva a Colegiului National "Gh. M. Murgoci", este singura olimpica de talie internationala a Brailei, care a fost recompensata, ieri, la Bucuresti, de catre Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, in cadrul festivitatii de premiere a olimpicilor romani laureati la concursurile internationale pe discipline. Medalia de argint la Olimpiada Internationala de Limba Rusa, de la Moscova, a propulsat-o pe Iulia printre cei 111 de olimpici internationali ai Romaniei. Astfel, Iulia a primit suma de 6.740 lei pentru performantele atinse. In cadrul aceleiasi festivitati au fost recompensati atit profesorul Mihail Chirsanov, care o pregateste pe Iulia la limba rusa, cit si scoala pe care eleva o frecventeaza, Colegiul National "Gh. M. Murgoci".
Conform reglementarilor in vigoare, si in acest an, prin ordin al ministrului, premiile in bani acordate medaliatilor la olimpiadele internationale sau regionale pe discipline au fost indexate. Astfel, fondul total de premiere alocat de MECT a fost de 1.577.118 lei.
Eleva Iulia Ivan beneficiaza si de bursa de performanta "Meritul Olimpic". In acest an scolar, cuantumul bursei este de 280 lei, lunar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu