Mergi la conţinutul principal

Olimpiada tehnica si Concursurile profesionale si-au desemnat cistigatorii

Timp de patru zile, municipiul Braila a gazduit etapa nationala a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculara "Tehnologii" si Concursurile profesionale pentru calificarile dobindite prin anul de completare de elevii din Scolile de Arte si Meserii. Rezultatele finale au fost stabilite in urma evaluarii lucrarilor scrise si practice in care si-au demonstrat maiestria profesionala peste 300 de elevi din toata tara. Festivitatea de premiere a avut loc, vineri seara, la discoteca "Milennium", in prezenta oficialitatilor de la nivelul Inspectoratului Scolar si al administratiei publice judetene. In deschiderea manifestarii, inspectorul scolar general, Lilliana Tudoran, si Daniela Turcu, inspector responsabil cu disciplinele tehnice la Braila, au tinut sa-i felicite pe olimpici, dar si pe profesorii lor, pentru performantele obtinute. A urmat, apoi, festivitatea de inminare a premiilor oficiata de presedintele comisiilor de evaluare a olimpiadelor, prof. univ. dr. Costea Budulan, de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi.

Primii trei clasati vor avea locul asigurat la o facultate de profil

Prof. univ. dr. Costea Budulan s-a aratat multumit de evolutia elevilor si de competentele dovedite de acestia in cadrul concursurilor. Acesta a mai anuntat ca primii trei clasati, vor avea, conform legii, locul asigurat la o facultate de profil, fapt care da olimpicilor mai multa indredere in viitorul lor profesional.
La confectioner produse textile, clasa a XI-a, an de completare, se vor bucura de acest privilegiu Giorgiana Ghitau, Tulcea - Premiul I, Iulia Victorita Stefanov, Buzau - II, si Nicoleta Popovici, Arad - III. Braila a obtinut o binemeritata mentiune prin eleva Gabriela Procop, de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau". La specializarea frizer - coafor, Premiul I a fost inminat elevei Lenuta Bunta Cihir, din Bihor, Premiul II - Nicoleta Tirnoveanu, din Iasi, iar Premiul III i-a revenit elevei Gina Cristina Taras.
Primele trei premii la calificarea tehnician designer vestimentar, clasa a XI-a, au revenit elevilor Daniela Vizitiu, Vrancea, Magdalena Nastasa, Constanta si Norbert Cristian Kurczveil, Maramures, iar la tehnician desenator pentru constructii si instalatii, cele mai bune locuri au obtinut Mihaela Lupu, Gorj, Andrei Funer, Maramures si Raluca Anca Filip, Cluj.
La clasa a XII-a, liceu, specializarea constructii si lucrari publice, pe podium au urcat, in ordine, Marian Banita, Prahova, Radu-Aurel Rus, Cluj, si Sergiu Chirila, Iasi, iar cei mai buni tehnicieni in acest domeniu s-au dovedit a fi Trofin Andrei, din Iasi si Beniamin Binder, din Sibiu. Tot la clasa a XII-a, dar la specializarea textile, primele trei premii au fost cistigate de Simona Nistor, Suceava, Elena Aldea, Arges, si Victoria Podelniuc, Iasi. Cei mai buni tehnicieni in industria textila, la clasa a XII-a, s-au dovedit a fi Marilena Vaduva, Dolj, Emanuela Iuonac, Timis, urmate de eleva Natalia Tudor, de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" Braila, care a obtinut Premiul III.
La Scolile de Arte si Meserii, calificarea dulgher, timplar, clasa a XI-a, Premiul I a fost obtinut de Alexandru Ursu, Suceava, la instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, de Robert Spataru, Dimbobita, iar la zidari, Premiul I i-a revenit lui Ferenc Csziriek, din Mures.

Premii speciale din partea oficialitatilor

Inspectoratul Scolar Judetean a acordat opt premii speciale dintre care mentionam: Premiul pentru originalitate - Paula Catalina Iancu, clasa a XI-a, Grupul Scolar "Edmond Nicolau", Premiul pentru cea mai buna lucrare practica, Gabriela Procop, clasa a XI-a SAM, "Edmond Nicolau", Premiul pentru cea mai buna performanta a elevilor braileni - Natalia Tudor, clasa a XII-a, "Edmond Nicolau". Premiul pentru cea mai buna organizare a locului de munca a revenit elevului Gavrila Iulian Vasile, clasa a XI-a, specializarea desenator constructii, Grupul Scolar "Edmond Nicolau", iar Premiul pentru creativitate a fost acordat elevului Flavius Florin Paval, clasa a XII-a, la constructii si lucrari publice.
Doua premii speciale au fost oferite de vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu, unul in nume propriu si altul din partea Ligii Femeilor din Braila. Acestea au revenit elevilor Ion Pantulea, din Cluj, pentru cel mai vrednic om, si Cristina Oprea, din Pitesti, pentru cea mai destoinica participanta la olimpiada.
Inspectorul scolar general, Lilliana Tudoran, a mentionat faptul ca valoarea premiilor acordate de Ministerul Educatiei si Cercetarii a fost suplimentata cu sume importante provenite din sponsorizari. Inspectorul de specialitate, Daniela Turcu, a specificat ca pentru domeniul tehnic, 60% din cheltuieli au fost acoperite din sponsorizari, la estetica, procentul a atins 50% din valoarea initiala, iar la domeniul constructii, valoarea totala a cheltuielilor a insemnat de opt ori mai mult decit suma acordara de minister.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu