Skip to main content

"Olimpiada interetnica de tineret - Cupa Minoritatilor" - la Sala Polivalenta

In perioada 15 - 19 iulie 2007 va avea loc la Sala Polivalenta, Olimpiada interetnica de tineret - Cupa Minoritatilor. La competitie vor participa nu mai putin de 140 de copii de diferite etnii care se vor intrece la: tenis de masa, sah, volei, baschet, handbal, natatie, dart's, fotbal sala. Olimpiada este organizata de Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania - filiala Braila in parteneriat cu Directia pentru Sport a Judetului, cu sprijinul Prefecturii.
La competitie vor participa sportivi de etnie greaca, turca, rusa, roma, tatareasca etc. Luni, in jurul orei 11.00, participantii vor efectua un cros in Parcul Monument si vor juca fotbal pe teren redus la Sala Polivalenta. In ceea ce priveste proba de dart's, grupele vor fi alcatuite din 5 reprezentanti, forma de joc fiind cea piramidala in sistem eliminatoriu. Seara, in statiunea Lacu Sarat, vor avea loc dezbateri pe tema "Sportul in viata tinarului minoritar". In cursul zilei de marti, 17 iulie, se vor desfasura probele de tenis, handbal, inot, baschet iar seara, la sediul Comunitatii Rusilor Lipoveni, se va inaugura expozitia de grafica satirica "Tineri, Romania, Europa". Intrecerile vor continua miercuri cu handbal, tenis de masa, sah, baschet, volei, iar seara va avea loc festivitatea de premiere. In cursul zilei de joi, 19 iulie, se vor discuta concluziile olimpiadei si proiectele viitoare. "Cofinantarea actiunii este asigurata de Departamentul pentru Relatii Interetnice de pe linga Guvernul Romaniei, precum si de sponsori precum LukOil. Olimpiada este un bun prilej de a demonstra ca valorile universale ale sportului pot fi un mijloc eficient de comunicare si intelegere interetnica. Speram ca, in acest mod, putem oferi un model viabil, european in privinta dezvoltarii armonioase a relatiilor interetnice", se precizeaza intr-un comunicat al Directiei pentru Sport a Judetului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu