Mergi la conţinutul principal

Oficialitățile brăilene, colindate de lipoveni, cu ocazia Anului Nou pe stil vechi

* ca de obicei, colindele au fost cântate în biroul primarului * duminică, lipovenii vor sărbători revelionul * după ce va trece și această sărbătoare, instalațiile luminoase de pe străzile orașului vor fi scoase din funcțiune, etapizat

 

 

Respectând o tradiție începută în urmă cu 10 ani, colindătorii lipoveni au vizitat și în acest început de an biroul primarului Brăilei. Gazdă le-a fost primarul Marian Dragomir, alături de care s-au aflat fostul primar, Aurel Simionescu, prefectul George Paladi, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, vicepreședintele CJ Ionel Epureanu și cei doi viceprimari, Doinița Ciocan și Alexandru Jantea.

Cântecele tradiționale lipovenești au fost interpretate de câțiva elevi ai Școlii "A. S. Pușkin", din cartierul Pisc. Potrivit tradiției, reprezentanții comunității lipovenilor au aruncat cu boabe de orez și de grâu spre primar și celelalte gazde. Tradiționalul gest semnifică, printre altele, belșug în noul an. Gazdele au ciocnit apoi un pahar de șampanie cu adulții și i-au servit pe copii cu câte un pahar de suc. Ca de obicei, primarul Dragomir le-a oferit colindătorilor o sticlă gigantică de vin Zarea și le-a promis că va participa, pentru a cincea oară consecutiv, la petrecerea de revelion organizată de comunitatea lipovenilor, care va avea loc într-un restaurant din Brăila, duminică seara. 

După revelionul lipovenesc, în oraș se vor stinge luminile de sărbători. Primarul Dragomir ne-a informat că acestea vor fi scoase din funcțiune etapizat, pe parcursul câtorva zile. Demontarea instalațiilor va începe pe Calea Călărașilor, astfel încât operațiunea să fie finalizată până pe 24 ianuarie când, la intersecția cu bulevardul Cuza, vor avea loc manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro