Mergi la conţinutul principal

Oficialii australieni au dat undă verde pentru distrugerea habitatului ursuleților koala pentru extinderea unei cariere de piatră

Peste 50 de hectare din habitatul ursuleților koala din orașul Port Stephens vor fi eliminate după ce ministrul federal al Mediului, Sussan Ley, a aprobat extinderea unei cariere de piatră, scrie The Guardian.

 

Ley a declarat că, în urma evaluării făcute de ministerul pe care îl conduce, s-a constatat că dezvoltarea carierei „nu ar afecta habitatul critic al koalei”. Conservatorii locali consideră, însă, că această decizie este "sfâșietoare", mai ales după cea mai gravă catastrofă a statului din vara trecută. 

Ministrul Mediului și-a motivat decizia, explicând că „doar unul sau doi koala” mai erau prezenți în zona de construcție propusă. „Aceasta nu este o regiune în care incendiile de vegetație au afectat populațiile locale de koala și, după ce am analizat recomandările specialiștilor, am aprobat propunerea”. Ley a mai adăugat că dezvoltatorul este obligat, în urma aprobării proiectului, să creeze un nou habitat pentru koala.

Chris Gambian, directorul Consiliului pentru Conservarea Naturii din New South Wales, a declarat că nicio acțiune de replantare a copacilor sau relocare a populației de koala „nu va compensa pierderea acelui habitat critic”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro