Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ofensiva asta atit de radicala, impotriva Parlamentului, nu e buna"

Cei doi parlamentari PNL de Braila nu sint foarte afectati de faptul ca, joi, nu s-a putut trece prin Senat Ordonanta de Guvern prin care Parchetul National Anticoruptie (PNA) era transformat in DNA. Parlamentarii liberali sint de parere ca nu este sfirsitul lumii si ca, in orice caz, acuzele aduse de presa Aliantei PNL-PD, care s-a dovedit incapabila sa se mobilizeze intr-un moment important, pentru lupta anticoruptie, si sa-si aduca la serviciu senatorii, sint prea aspre.
Senatorul PNL Dan Sabau ne-a asigurat ca, personal, a fost in sala la votul ordonantei multdiscutate si ca regreta ca aceasta nu a putut trece: "Am fost acolo si am votat cum trebuie. Din nefericire, opozitia si-a votat punctul de vedere. In momentul respectiv, lipseau o serie de parlamentari ai Aliantei DA si ai Coalitiei, si asta a facut ca o lege necesara Romaniei, care crea un tablou evident al luptei impotriva coruptiei, sa nu fie trecuta prin Senat. Din punctul meu de vedere, nu este inca totul pierdut, presedintele Basescu poate intoarce legea in Senat. Ieri a fost foarte clar ca opozitia intentioneaza sa-si protejeze alesii, dar si puterea a avut un moment mai delicat. Din punctul nostru de vedere, al PNL, as putea sa precizez ca era o delegatie a liberalilor europeni in Bucuresti si o parte dintre senatorii PNL au fost acolo. Termenul de "chiulangii", folosit de unii ziaristi, mie mi se pare inadecvat. O parte dintre senatorii opozitiei, care aveau un interes, nu au venit la vot, chiar persoane de prim rang. Dinspre partea Aliantei, a existat un interes net mai mare, pentru ca Ordonanta sa fie votata. Daca se doreste, se poate asigura prezenta parlamentarilor puterii in sala, dovada ca legile au trecut, pina acum. Noi nu avem mare lucru sa ne reprosam, pentru ca, repet, absentele, in mare parte, au avut motive intemeiate".

"Am luat deja masuri in forta, la nivel de partid"

In ceea ce-l priveste, deputatul Gabriel Sandu sustine ca s-au luat deja masuri severe, pentru a se evita aparitia unei noi situatii de acest gen, in Parlament. Pe de alta parte, insa, el considera ca ceea ce s-a intimplat la Senat nu justifica vorbele grele care se spun despre senatori, in special, si despre actuala putere, in general, in aceste zile: "In acest moment, tot ce pot sa spun este ca avem nevoie de o corelare mai buna a relatiei Guvern-Parlament. Am luat deja masuri in forta, la nivel de partid si am stabilit ca viceliderii grupurilor parlamentare sa aiba in grija o serie de comisii si fiecare consilier al grupurilor parlamentare sa ia legatura, obligatoriu, cu Guvernul si sa avem o corelare a punctelor de vedere. De acum inainte, interzicem categoric absenta parlamentarilor la sedinta martea, la ora 12.30, cind este vorba despre votul final. Nu se mai discuta de delegatii pe la Strasbourg, pe la Bruxelles, nu mai pleaca nimeni, nicaieri. Cit ii priveste pe senatorii care au absentat joi, toti vor fi pusi in discutia Delegatiei Permanente, la urmatoarea sedinta. Si cei care au absente, nu vor mai avea dreptul sa candideze pentru nici o pozitie, in Parlament - ma refer la secretari de comisii, la chestori si asa mai departe. Este rau si daca lipsesc motivat, si daca lipsesc nemotivat. Pe de alta parte, nici ofensiva asta atit de radicala, impotriva Parlamentului, nu e buna. Toata lumea incearca sa ne atace, in acest moment. Noi, Parlamentul, sintem, totusi, o institutie a statului democratic".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii