Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Octavian Ulman, fostul președinte al Daciei Unirea, a încetat din viață

* decesul fostului președinte al Daciei Unirea, Octavian Ulman, a avut loc după o lungă suferință cauzată de o boală incurabilă * trupul neînsuflețit va fi depus la biserica din Cimitirul Catolic

 

După o lungă suferință cauzată de o boală incurabilă, Octavian Ulman, fostul președinte al Daciei Unirea, a încetat din viață, astăzi (sâmbătă, 18 septembrie), în jurul orei 14:00.

Născut pe 3 august 1940, Octavian Ulman a jucat fotbal în anii ’60 la Clubul Orășenesc Brăila, devenită ulterior Progresul Brăila, cu Udor, Broscățeanu, Vasilache sau Militaru, precum și la Ştiința Galați în Divizia C și în Divizia B. A îmbrățișat de tânăr cariera de antrenor. A fost antrenor secund la echipa de seniori Progresul Brăila între anii 1970-1980 precum și antrenor la Centrul de copii și juniori.

A format o serie de jucători care ulterior au devenit legende ale fotbalului brăilean precum Ionel Iuga, Dumitru Bulancea sau Andrei Pascuale.

În două perioade, 1980-1988 și 1990-1997, a fost președinte la clubul Dacia Unirea Brăila.

Cu Ulman președinte, Dacia Unirea a promovat în 1990 în prima divizie, în vara lui ’93 a jucat finala Cupei României, pierdută în fața Universității Craiova, iar un an mai târziu a retrogradat în Divizia B.

“Octavian Ulman m-a descoperit. La vârsta de 10 ani jucam fotbal cu prietenii mei și mi-a propus să vin la clubul de fotbal unde urma să mă inițiez în sportul rege. M-a instruit și educat de-a lungul carierei mele. Datorită bunei pregătiri făcute la Brăila am fost convocat la naționala României și am participat la două turnee finale ale Campionatului European de juniori până în 18 ani, în Spania în 1972 și în Italia în 1973. Toate acestea m-au făcut să-i port un respect deosebit și de acum încolo o amintire vie. Condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l ierte!”, ne-a declarat Ionel Iuga.

Trupul neînsuflețit va fi depus la biserica din Cimitirul Catolic.

 

 

 

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii