Mergi la conţinutul principal

Obligaţiile fiscale ale lunii august

Aşa cum v-am obişnuit, prezentându-vă cu regularitate termenele lunare ale obligaţiilor declarative ale contribuabililor, iată lista aferentă lunii august, aşa cum ne-a fost comunicată de către Finanţele locale.
Următorul termen este luni, 10 august, dată până la care trebuie depus Formularul 096 "Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art.152 din Codul Fiscal, precum şi Formularele 010 , 020 şi 07 prin care contribuabilii de diferite categorii sunt obligaţi să se înregistreze ca plătitori de TVA, urmare a depăşirii plafonului legal de scutire.
Un alt termen important în calendarul lunii în curs expiră luni, 17 august, dată până la care se depun raportările contabile la primul semestru. Obligaţia revine persoanelor cărora le sunt incidente Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei.
Ultima scadenţă este marţi, 25 august, dată până la care contribuabilii brăileni trebuie să facă plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului aferente lunii iulie.
De asemenea, trebuie depuse şi următoarele declaraţii:
- Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, formular 100;
- Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, formular 112;
- Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România pentru luna precedentă, formular 224;
- Decontul de taxă pe valoarea adăugată, formular 300;
- Decontul special de taxa pe valoarea adăugată pentru luna precedentă, formular 301;
- Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, formular 307;
- Declaraţia privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat, formular 311;
- Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri pentru luna trecută, formular 390 VIES;
- Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, formular 394.
- Formularul 097 "Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare" de către persoanele impozabile înregistrate conform art.153 din Codul fiscal.
Tot până pe 25 august se face şi plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă de către următoarele categorii de plătitori de venituri: din drepturi de proprietate intelectuală, din contracte/convenţii civile şi de agent, expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară, obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică care nu generează o persoană juridică, din premii şi jocuri de noroc, obţinute de nerezidenţi, din alte surse.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu