Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oaspetii au plecat cu un punct de la Braila dupa ce au marcat un gol din ofsaid

CF Braila: Iliuciuc - Ghidarcea, Burghelea, Pelin - Macare, Olenic (min. 78: S. Marin), S. Matei, Sandru - Girleanu, Buteseaca, Ochia
Antrenor: Ionel Iuga
Gloria: Barbu - Popa, Petre, Gheorghita, Stere - Popliaca (min. 37: V. Ion), Stan, Sotrocan, Hulubei - Mutiu (min. 85: Iovita), Bunica (min. 90: Brighiu)
Antrenor: Viorel Ion
Arbitri: Sorin Utica - Vasile Marinescu si Mircea Orbulet, toti trei din Bucuresti.
Arbitru de rezerva: Daniel Corcescu (Constanta)
Observator FRF: Gheorghe Farcas

Pentru prima data dupa partida cu Sportul, formatia braileana a lasat impresia ca doreste sa transeze rapid partida in favoarea sa. Astfel ca, dupa ce Ghidarcea l-a blocat pe Sotrocan la capatul unei actiuni buzoiene, gazdele au preluat initiativa si puteau marca, in minutul 8, cind Buteseaca a primit cadou mingea de la capitanul Gloriei, Cosmin Gheorghita, a patruns in careu dar, a sutat din unghi si mingea s-a scurs pe linga coltul lung.
Girleanu l-a angajat din nou pe Buteseaca, sase minute mai tirziu, insa, de data aceasta, virful de lance brailean a calcat pe minge, s-a dezechilibrat si a fost deposedat de catre Popa.
Pe contraatac, Sotrocan a avut o executie inspirata in minutul 19, dar a sutat pe linga Iliuciuc, iesit neinspirat, iar mingea nu am nimerit spatiul portii.
La al doilea corner acordat, CF Braila a reusit sa deschida scorul: Girleanu a driblat doi jucatori, a centrat la marginea careului mic si Buteseaca, aflat la locul potrivit, a indeplinit o simpla formalitate, min. 23: 1-0.
Dupa numai doua minute, Gloria a ramas in inferioritate numerica deoarece Sotrocan l-a lovit, fara minge, pe Sandru iar, arbitrul de centru, dupa ce s-a consultat cu asistentul Mircea Orbulet, i-a aratat buzoianului cartonasul rosu. Din acest moment, gazdele au inceput sa spere si mai mult intr-o victorie, mai ales ca si jocul parea sa li se lege tot mai bine.
Dupa o faza fixa, Pelin (min. 32) a sutat de la 16 metri dar, Barbu a reusit sa scoata in extremis mingea de la vinclu iar, dupa o actiune personala in careul oaspetilor, Girleanu (min. 36) a fost blocat in ultima clipa de Cosmin Gheorghita astfel ca pina la finalul primei reprize, tabela nu s-a mai modificat.

Gazdelor li s-a refuzat un penalty

Ca de obicei in situatiile de criza, Viorel Ion lasa postura de antrenor si intra in teren pentru a da mai multa claritate actiunilor ofensive. Cu el in teren, Gloria nu a reusit prea mare lucru in prima parte a meciului, iar dupa cinci minute de la reluare antrenorul - jucator i-a dat o pasa ideala lui Mutiu numai ca acesta a sutat din alergare si mingea a trecut la o palma de bara portii lui Iliuciuc.
Gazdele au reclamat penalty in minutul 55, cind Girleanu a cazut in careul Gloriei si, dupa numai doua minute, centralul Sorin Utica a validat un gol marcat de Bunica dar, toti cei de pe stadion au vazut ca atacantul buzoian s-a aflat in pozitie de ofsaid.
CF Braila a dominat teritorial pina la finalul partidei, dar nu a mai reusit sa modifice tabela, fie din cauza impreciziei suturilor, fie a interventiilor foarte bune ale portarului Barbu. Cea mai clara ocazie a gazdelor s-a derulat in minutul 70, cind brailenii au beneficiat de o lovitura libera, Sandru a sutat violent dar, Barbu a reusit sa scoata mingea de sub transversala.
In minutul 85, Hulubei a primit cel de-al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu si cu toate acestea Gloria a reusit sa pastreze rezultatul si sa plece de la Braila cu un punct.
In urma acestui semiesec, formatia braileana ramine in continuare pe pozitia a 15-a, una din zona retrogradarii, si acum va trebui sa pregateasca o partida care se anunta a fi extrem de dificila, cea de la Ploiesti, cu Petrolul.

Arbitrii au ignorat Ziua Mondiala a Fair Play-ului

Inaintea partidei s-a organizat o scurta festivitate, probabil la fel ca pe toate stadioanele, deoarece simbata a fost ziua mondiala FIFA Fair play dar si Ziua internationala a pacii. Cu acest prilej cei doi capitani de echipa, Tudorel Pelin si Cosmin Gheorghita, au rostit citeva cuvinte referitoare la importanta evenimentului. Ambii au declarat ca partida se va juca in spiritul legii jocului si ca spera ca publicul sa aiba parte de spectacolul pe care si-l doreste.
Singurii care nu au actionat in spiritul celor declarate au fost arbitrul de centru, Sorin Utica si asistentul Vasile Marinescu. Cei doi au influentat rezultatul final, validind un gol marcat din pozitie de ofsaid, care a dat posibilitate Gloriei sa plece cu un punct de la Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii